Майданчики за два мільйони: на нові хмельничани чекають місяцями, а відновлені закривають на замок

Майданчики за два мільйони: на нові хмельничани чекають місяцями, а відновлені закривають на замок

У Хмельницькому з'явилося 11 дитячих та 13 спортивних майданчиків. До кінця року планують встановити ще 19. На нові гірки, гойдалки та каруселі хмельничани чекають місяцями.  

Цього року у Хмельницькому взялися за оновлення дитячих та спортивних майданчиків. Роботи проводять по всіх мікрорайонах міста. Загалом до кінця року запланували здійснити капітальний ремонт 31 дитячого та 23 спортивних майданчиків. На це із міського бюджету виділили майже два мільйони гривень.

Намагалися своїми силами 

Ще тиждень тому у Гречанах замість дитячого майданчика стояли лише металеві каркаси. Жителі кооперативного будинку по Курчатова, 1 розповідають, що добивалися встановлення більше року. Адже у дворі їхнього будинку його взагалі не було. Тож на початку літа 2016 мешканці багатоповерхівки власноруч облаштували ігрову територію для діток. Пенсіонерка Ганна Петрівна прийшла на майданчик разом із онукою Каріною. Вона скаржиться, що дітей у будинку живе чимало, а гратись їм ніде. 
- Ми зрізали вербу, що тут росла, - розповідає Ганна Петрівна. - Своїми силами поставили криничку, паровозик з коліс, сонечка. Навіть скидалися під’їздом по 50 гривень, щоб все пофарбувати. Молоді дівчата розфарбували і колеса, і криничку, ще й квіти садили.

Відео дня

На гойдалки чекали півтора місяці 

Наприкінці літа на численні прохання мешканців у дворі все ж почали облаштовувати майданчик. Роботи по встановленню розпочали ще 28 серпня. Забетонували каркаси для гойдалки, балансиру та каруселі. Тоді ж батькам, що відпочивали з дітьми на саморобному майданчику, пообіцяли через тиждень поставити решту. Але не встановили. Тож батьки висловлювали своє невдоволення. Мовляв, дітки вже змучились чекати на «дядю» з карусельками. 

- У нашому дворику більше місяця назад встановили лише каркаси до качелей, - розповідала жителька будинку №1 Ольга. – Поставили і лишили. Коли дороблятимуть – не сказали. 

Зараз у дворі між двома багатоповерхівками красуються нові яскраві забави для діток. Різнокольорова гірка, двомісна гойдалка, карусель та пісочниця. Усе це встановили минулого тижня. Жителі кажуть, посприяла депутат округу. 

- Нарешті дочекалися! - тішиться Ганна Петрівна. – Нові каруселі привезли десь наприкінці минулого тижня. А то ж скільки вже можна? Скидаємось грішми, самі робимо, щоб для дітей було. 

Майданчик за замком 

У дворику по вулиці Гагаріна, 9 цьогоріч відновили спортивний майданчик із футбольним полем. Поставили два баскетбольних щити з корзинами, огородили високою сіткою та забетонували широкий плац. Однак, пограти на ньому у будь-який час неможливо. Адже вхід замкнено на колодку. В управлінні ЖКГ пояснюють, що так вирішили мешканці будинку. Адже вони гадали, що майданчик знесуть, а на тому місці збудують щось інше. 

- Коли ми прийшли ставити майданчик, то жителі почали обурюватися, - пояснює Ганна Рихлицька. – Активісти з того будинку взагалі запропонували замкнути його на ключ. А відкривати лише тоді, коли будуть грати. Ми переконували, що до майданчика будь-хто повинен мати доступ. Але вже через тиждень після ремонту мені розповіли, що його закрили на колодку. 


Два мільйони на оновлення 

Замовляли конструкції у чотирьох виробників із Львівської, Київської, Харківської та Черкаської областей. Однак, до початку жовтня встановити вдалось не всі. В управління житлово-комунального господарства пояснюють, що виробники не встигають виготовити обладнання для майданчиків. Тож поки встановили лише частину. 

- Зараз тривають роботи по встановленню у Гречанах, - розповідає начальник житлового відділу управління ЖКГ Ганна Рихлицька. – Проте, вся затримка за конструкціями. Поки встановили ті майданчики, обладнання до яких виготовляла черкаська фірма. Зараз приходять конструкції від харківських виробників. А до кінця жовтня обіцяли надіслати із київського підприємства. 

Де вже оновили майданчики 
Найбільше майданчиків з’явилося у Гречанах. Найменше встановили у мікрорайоні Озерна.

Де будуть встановлювати 

Протягом жовтня планують встановити майданчики у мікрорайонах Південно-Західний, Гречани, Виставка. А для ще шести дитячих та дев’яти спортивних майданчиків поки лише розробляють проекти.

Якщо у вашому дворі ще немає 

Якщо ж ви бажаєте, аби у вашому дворі здійснили ремонт старого майданчика, звертайтесь до керівництва ЖЕКів та ОСББ. Мешканцям багатоповерхівок, у чиїх дворах майданчиків ще немає, радять висловлювати прохання до депутатів від округу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up