150 тисяч за ідею. Як хмельничанам подати свої громадські проєкти

150 тисяч за ідею. Як хмельничанам подати свої громадські проєкти
Ілюстративне фото
  • Із 10 вересня у Хмельницькому стартує прийом громадських проєктів.
  • Ідеї, які наберуть найбільше голосів, профінансують у наступному році.

Із 10 вересня хмельничани можуть подавати свої проєкти у рамках бюджету участі.  Тематика має бути спрямована на поліпшення комфорту мешканців та естетичного вигляду Хмельницького, а також сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку. Основне, аби проєкти були інноваційними, прогресивними, а ще загальнодоступними.

Подавати свої ідеї можуть всі охочі старші 16 років. Ті, що наберуть найбільше підтримки, будуть реалізовані за кошти бюджету громади у 2022 році. Як зазначають у пресслужбі міської ради, на це у наступному році передбачили виділити 3 мільйони гривень

Обсяг коштів на реалізацію одного проєкту - до 150 тисяч гривень.

Відео дня

Як взяти участь:

Прийом проєктів стартує 10 вересня і триватиме по 29 вересня 2021 року. Потім проводитиметься оцінка поданих проєктів та виставлення їх на голосування. Голосування - до 30 листопада цього року. А переможців оголосять 8 грудня. Конкурс громадських проєктів буде проходити на платформі за цим посиланням. 

Подання проєктів здійснюється автором проєкту в електронному вигляді через реєстрацію у електронній системі за допомогою системи BankID, електронного підпису. Також проєкти можна подати у паперовому вигляді до Управління адміністративних послуг (вулиця Соборна, 16). Із собою слід мати паспорт, який підтверджує реєстрацію на території населеного пункту Хмельницької міської територіальної громади.

Один автор може висунути не більше двох проєктів. До проєкту обов’язково додається список осіб, які підтримали проєкт (не менше 50 осіб).

Основні вимоги і положення про Бюджет участі за посиланням. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up