Більше 67% українців назвали себе бідними – дослідження

Більше 67% українців назвали себе бідними – дослідження
Ілюстративне фото
  • Державна служба статистики опублікувала нове опитування.
  • Результати свідчать, що лише 1% українців називають себе середнім класом.  

В Україні 67,1% людей відносять себе до бідних, а 31,9% вважають себе чимось середнім між бідними та середнім класом. Натомість лише 1% українців назвали себе середнім класом.  Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Більшість громадян вважають, що зарплата від 22 тисяч гривень дозволила б їм відносити себе до представників середнього класу, передає аналітичний портал «Слово і Діло». Принаймні так відповіли 70,7%  опитаних.

За даними Держстату, лише 11,8% українців заробляли у минулому році достатньо, аби робити якісь заощадження. А 3,2% працюючих не змогли забезпечити собі навіть достатнє харчування. Загалом 36,6% опитаних зізнались, що змушені відмовляти собі у всьому необхідному, крім їжі.

Відео дня

За вказаною вище статистикою, у 2020 році українці витрачали в середньому 12,9% зі своїх щомісячних витрат на комунальні продукти та послуги. Однак це менші витрати, ніж у попередні чотири роки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • wolksvagen touareg

    Судячи за відсутністю коментарів - популярність всім пілся введення платного доступу до контенту падає. Так тримати! Скоро взагалі забудуть про такий сайт)

keyboard_arrow_up