Де може знадобитися настільна плита? (новини компаній)

Кухонна техніка представлена у багатьох форматах. Тільки плиток існує кілька десятків різновидів. Їх класифікують за технічними характеристиками, особливостями дизайну та іншими критеріями. 

Найпопулярніші — залежні з духовкою та компактні варильні поверхні. Ще один тип, який заслуговує уваги, — портативні плити з мініатюрними ніжками або підставкою для встановлення на стіл. Вони мають попит завдяки численним перевагам, серед яких:

  1. Доступна цінаНастільна плита коштує набагато менше, ніж вбудована. Стартовий цінник — 500-600 грн. За 2-4 тисячі можна знайти достатньо потужну модель для готування на всю сім’ю, а бюджет 5-7 тисяч дозволяє обрати плитку з додатковими функціями та підвищеним рівнем захисту.
  2. Компактні габарити. Місце для встановлення відшукати легко навіть на кухні, по вінця заставленій побутовими девайсами. У разі потреби вимкнену плиту можна прибрати в шафку чи сховати у шухляду.
  3. Кількість конфорок — на будь-який смак. Існують не лише компактні пристрої на 1-2 конфорки, а й повноформатні — на 4. 
  4. Зрозуміле керування. Налаштування — такі самі, як і у вбудованих варильних поверхонь. Панель може бути механічною або електронною (з сенсорними елементами).
  5. Легкий догляд. Щоб помити корпус з усіх боків, не потрібно відсувати меблі та використовувати щітку з довгою ручкою.

Для маленької домашньої кухні настільна плитка — справжня знахідка. Особливо — електрична (індукційна) модель, яка не потребує підключення до газової труби або балона. Вона безпечна і підходить навіть для приміщень без витяжки та з мінімальними можливостями провітрювання.

Газові портативні плити рятують, коли виникають проблеми з електропостачанням. Вони енергонезалежні й можуть працювати там, де взагалі немає розеток.

Сфера експлуатації переносних плит широка та різноманітна. Вони корисні у будь-яких умовах, а підготувати їх до використання можна всього за кілька хвилин.

Туризм

Походи — цікавий та корисний різновид відпочинку. Вони дарують змогу насолоджуватись навколишніми пейзажами, дихати свіжим повітрям, спілкуватися друзями в невимушених обставинах. 

Особливу увагу потрібно приділяти етапу зборів у похід. Насамперед важливо подбати про власну безпеку і комфорт. «Маст хев» у туристичному рюкзаку — аптечка, їжа, ліхтарик, сірники та запальнички. Без туристичної плитки можна обійтися, але краще інвестувати в неї один раз і назавжди забути про проблеми, пов’язані з розпалюванням багаття, спорудженням підставки для каструлі чи сковороди. 

Дача

На дачі не завжди є можливість встановити чи врізати варильну панель у стільницю. Або поставити у кутку велику залежну плиту. «Розігнатися» не дають такі фактори, як:

  • дефіцит простору;
  • проблеми з газопостачанням або стара, слабка проводка;
  • обмежені фінансові можливості.

За містом готувати на плиті доводиться вкрай рідко — частіше використовується вуличний гриль або мангал. Тож, вартісна модель, «нафарширована» різноманітними технологіями й функціями, — пуста трата коштів. 

Маленька і дешева настільна плитка — найкраще рішення. З приготуванням швидких перекусів для всієї родини вона справляється відмінно. До того ж її зручно брати з собою на риболовлю або полювання. 

Квартира під час ремонту

Ремонт вдома — це складно. Особливо, якщо робити його самостійно, без допомоги спеціалістів. Жити у приміщенні, яке ремонтується, проблематично. Кухня ще не облаштована новою технікою і не готова до експлуатації. Звісно, є варіант харчуватися бутербродами, напівфабрикатами та іншою сухом’яткою. Але це шкідливо і несмачно. Краще придбати маленьку портативну плиту для тимчасового використання. Вона буквально за кілька тижнів окупить себе ситними та корисними стравами. 

Майстерня

У майстерні часто потрібна гаряча або тепла вода, а іноді — і їжа не завадить. Щораз бігати по неї додому — не вихід, особливо, якщо житло знаходиться на пристойній відстані. Можна завести електричний чайник і мікрохвильовку, але вони займуть багато місця, а дроти від них будуть заважати комфортній роботі. З плиткою — значно менше труднощів. 

Настільні плитки підходять для хостелів і сімейних готелів, невеликих «вагончиків» з кавою, літніх кухонь. Вони універсальні та практичні, за умови дотримання правил експлуатації служать багато років. 

keyboard_arrow_up