На Хмельниччині онлайн кредити "витісняють" інші види позик (Новини компаній)

На Хмельниччині онлайн кредити "витісняють" інші види позик (Новини компаній)

Взяти кредит у будь-якому українському банку стало набагато простіше. І все це – завдяки можливості оформити заявку в режимі онлайн, навіть не виходячи з дому. Скористатися цією послугою можна кожному громадянину, який підходить під встановлені банком критерії. Окрім популярних банків, різні онлайн-позики пропонують і мікрофінансові організації. Користуються цією послугою українці з різних населених пунктів і для різних цілей.

За останній рік хмельничани почали брати майже вдвічі більше онлайн кредитів

За даними сервісу Мир Кредитов, в Україні відсоток споживчого кредитування наблизився до значної позначки – 75%. Це дуже багато у порівнянні з цифрою, оприлюдненої в сусідніх державах. Наприклад, в Хорватії такий показник – всього 57%.

Жителі української держави можуть взяти як довгострокову позику (на кілька років), так і позичити гроші «до зарплати» або «до пенсії». За останній рік кількість запитів в Google (згідно Google Trends) "кредит онлайн" збільшилася на 40%. За 5 років – на 94%.

Популярність таких запитів пояснюється тим, що для розгляду онлайн заявки не потрібно багато часу, а гроші можна отримати як готівкою, так і переказом на карту будь-якого банку. Отримати позику можна навіть без фото паспорта.

Активно користуються наданою можливістю жителі Хмельничинни. Хмельницька область увійшла в ТОП-10 регіонів, де жителі активно користуються онлайн кредитуванням (9 місце).

Саме місто Хмельницький потрапило в ТОП-15 міст, де жителі найбільше користуються кредитуванням онлайн. На початкових позиціях опинилися міста Павлоград, Кривий Ріг, Кам’янське (Дніпродзержинськ).

Максимальна сума кредиту в кожному банку або організації різна, видається вона на різні терміни і під різні відсотки. Як показує статистика, кожен клієнт прагне взяти максимальну суму позики.

У мікрофінансових організаціях споживачам можуть запропонувати від 1 000 і до 15 000 тисяч гривень під 0,01-2% на термін від 5 до 30 днів.

У банках ця цифра дещо інша. Так, позику в українських банківських установах можна отримати на термін до 60 місяців під 40% річних. Отримати українець може суму до 500 000 гривень. Останній показник формує кредитна історія позичальника.

Вимоги до позичальника в банках наступні:

  • наявність офіційного заробітку

  • певний стаж роботи

  • громадянство України.

У деяких випадках потрібна застава - нерухомість, автомобіль.

Менш вимогливі мікрокредитні організації - в цьому випадку будуть потрібні паспорт і ІПН.

Як показує статистика, кредит у Хмельницькому беруть 56% жінок і 46% чоловіків. Значна кількість – споживачі передпенсійного віку та пенсіонери у віці 50-65 років. Велика частина, що кредитується, знаходиться у законному або неофіційному шлюбі. Відсоток таких клієнтів складає 73%. Основний контингент позичальників складається з жителів сіл – 31% від загальної кількості.

На які цілі беруть кредити хмельничани?

Жителі міста і області беруть гроші в борг на найнеобхідніше. Так, список цілей, на які передбачена позика, очолила оплата повсякденних витрат. На другому місці - придбання нової побутової техніки та електроніки, на третьому - ремонт квартири або будинку. Останній два місця зайняли медичні послуги (операції, придбання ліків, оплата послуг стоматологів і ін.) і придбання пластикових вікон, енергозберігаючого обладнання і матеріалів.

Які переваги та недоліки кредитів на картку?

Найпростішим варіантом залишається отримання онлайн кредиту на карту. У цього способу є багато переваг:

  • Немає необхідності самому йти в банк і довго стоять в черзі.

  • Оформлення, не виходячи з дому, через Інтернет.

  • Мінімальний термін схвалення заявки.

  • Мінімум документів - паспорт та ІПН.

  • Достатній термін кредитування з можливістю його подовження.

  • Висока ймовірність схвалення заявки - 95%.

  • Наявність пільгового періоду (в окремо взятих МФО).

У таких позик є і свої недоліки. Для отримання грошей необхідно мати банківську карту, яка служить своєрідним гарантом платоспроможності клієнта. Головний мінус - високі процентні ставки. Стосується це в основному мікрофінансових організацій. Вони в разі несплати кредиту несуть значні витрати на послуги колекторів і ризикують втратити свої гроші. Тому і ставка в них вище, ніж у будь-якому банку.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up