Переселенці хочуть звести власний будинок у Хмельницькому

Переселенці хочуть звести власний будинок у Хмельницькому
Будівництво проходитиме за рахунок міжнародних грантів. Та для цього необхідно знайти земельну ділянку в місті.

У Хмельницькому проживає близько 2 тисяч переселенців. Вони вимушено переїхали до міста зі Сходу та Криму. Частина з них й досі не може знайти постійного місця для проживання. Переселенці вирішили не чекати допомоги від держави та створили ГО «Відродження-2015». Саме воно зуміли віднайти шляхи фінансування будівництва.

Та міжнародні партнери, які пропонують відповідні гранти, навіть не хочуть вести діалог до того часу, поки громадська організація не отримає земельну ділянку. Для «Відроження-2015» запропонували 50 соток неподалік від ветеринарної лікарні, що в Раковому. Та вона не зовсім влаштовує їх, оскільки вона потребує додаткових фінансових витрат для того, щоб розпочати саме будівництво. Це варіант їх не зовсім влаштовує і вони просять надати іншу. Навіть згодні на те, щоб земельна ділянка стала меншою.

Та не всі депутати міськради в захваті від такої ініціативи переселенців. Зокрема Віталія Діденка дещо обурило те, що допомагають тим, хто поїхав зі Сходу. На його думку, в місті є ті, хто більше потребує допомоги у вирішені житлового питання.

Відео дня

- В Хмельницькому чимало сімей бійців, які захищають нашу державу і ризикують життям в зоні АТО. Думаю, що в першу чергу житло потрібне їм, а не тим, хто поїхав зі Сходу, - заявив Віталій Діденко.

Інший «свободівець» Сергій Королюк вважає, що краще шукати ділянку не на території міста. Мовляв, чому б не виділити її на території району чи області.

На земельній комісії міської ради, яка засідала сьогодні, 3 березня, вирішили все таки прийняти пропозицію ГО «Відродження-2015». Депутати доручили управлінню земельних ресурсів та земельних реформ підшукати та запропонувати іншу ділянку в Хмельницькому. Вже найближчим часом стане відомо, де може з’явитися нова багатоповерхівка, в якій житимуть лише переселенці. Слідкуйте за оновленнями та новинами міста разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Olga QW

    Пару адекватных комментов из всех. Печально. На себя бы посмотрели, патриоты, только бы в Польшу или "за кордон" горшки мыть за "гроши". У вас снимают жилье хоть переселенцы, хоть хмельничане за баснословные деньги с колхозными условиями, раздолбанной мебелью. При этом хозяева оформляют субсидию, а с квартирантов дерут полную сумму, конгруэнтную съему квартиры. Неплохо заработать на переселенцах, так это да, это святое!
  • Українка Україночка

    В Росії біженцям з Донбасу запропонують розвивати Далекий Схід
  • Анонім

    Свободівці кантужені. Люди втікали від війни. Втікали у сторону України, а не Росії. Справжні патріоти. А свободівці незадоволені. Хочуть, щоб ділянки дали тим, хто поїхав  воювати добровільно. Ми за мир, а не за війну. А отже за мирних переселенців, а не за воїнів-добровольців.

    Анонім reply Анонім

    Забрать у свободовца Гончара землю которую он "отмутил" у хмельничан и дать переселенцам. Это на Львовском шоссе, если кто не в курсе.
  • Ксенія

    Може  вони хочуть  на березі  Південного  Бугу,в самому центрі  міста  ?  Нічого не маю  проти  переселенців ,особисто допомагаю  двом родинам  дитячим одягом і харчами,але  керувати  в нас в місті  -це  нахабність.Знайшли  ділянку  в Раково -нехай  подякують та  починають будуватись.Не  влаштовує  їх-в Хмельницький   район  тоді

    Olga QW reply Ксенія

    Назревает революция в стране и дай Бог таким, как ты, прочувствовать на своей шкуре все прелести "допомоги".  А справедливость есть)

    Анонім reply Ксенія

    Ти знаєш, якби я був переселенцем, то я б твлїх лахів не узяв, якби мені довелось навіть голим ходити.  Ти даєш тряпки свої, посміхаєшся, а тут пишеш, що вони не мають право на вибір зручного місця для житла. А ти знаєш чому їх та ділянка не влаштувала? Навіть у статті написанно, що потрібні додаткові кошти на її підготовку. А де вони мають узяти ці когшти, якщо вони були змушені усе нажите роками кинути і втікати від війни, бо війська з двох сторін почали воювати на їх Батьківщині.

    Л reply Ксенія

    Я часто їжджу електрикою в жмеринському напрямку.

    Точно знаю, що в Деражнянському районі напіввимерлих сіл в пішій доступності від залізниці - хоч відбавляй! Хай там будуються або від відбудовують закинуті хати! якраз весна скоро, моркву, зелень он вже можна сіяти, дерева садити ще не пізно

    Olga QW reply Л

    Случайно лайкнула. Действительно, БОЛЬШИНСТВО думает, что на территорию Украины выехали "бомжи"))). Смешно! Насколько же далекие мысли(

    Анонім reply Л

    Чому вони мають відбудовувати села? Мало того, що вони пережили? Переселенцям, які вибрали Україну потрібно надати і створити найкращі умови для облаштування свого життя.

    Л reply Л

    Я часто їжджу електричкою в жмеринському напрямку. Точно знаю, що в Деражнянському районі напіввимерлих сіл в пішій доступності від залізниці - хоч відбавляй! Хай там будуються або відбудовують закинуті хати! якраз весна скоро, моркву, зелень он вже можна сіяти, дерева садити ще не пізно

    Анонім reply Л

    Так їдь туди і відбудовуй. Там маршруток немає, зелені зони усюди. А переселенців усе влаштовує у нашому місті, їм не потрібні зелені зони у місті, бо вони розуміють різницю між містом і позамістом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up