Питання-відповідь. Як отримати до 1000 гривень "від міського голови"

Питання-відповідь. Як отримати до 1000 гривень "від міського голови"
  • Міський голова, секретар міськради та заступники мера можуть надавати матеріальну допомогу хмельничанам.
  • Отримати можна від 500 до 1000 гривень. Якщо потрібно більше тисячі, то таке рішення приймає виконавчий комітет.
  • Які документи потрібно подати і коли можна буде отримати допомогу?

Щороку із міського бюджету виділяють кошти для надання одноразової грошової допомоги людям. Хмельничани можуть отримати гроші на лікування, ліквідацію наслідків пожежі та інші потреби. Виділити можуть від 500 гривень і до декількох тисяч.

У 2017 році з бюджету дали 13,7 мільйонів гривень на виплату матеріальної допомоги. Її вже отримали майже 17 тисяч хмельничан. Ще 3 тисячі вже подали заяву, але допомогу їм виплатять вже у 2018 році. Які документи потрібно подати на отримання матеріальної допомоги та коли її призначать, журналісти vsim.ua дізнавалися в управлінні соцзахисту Хмельницької міськради.

Відео дня

Людмила Погорілець, перший заступник начальника управління соцзахисту Хмельницької міської ради

Хмельничани можуть написати заяву щодо матеріальної допомоги на міського голову, секретаря міської ради і на заступників міського голови. Зробити це можна у відділі звернень, що на Гагаріна, 18. З собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, заяву та довідку, яка підтверджує причини звернення. Це може бути довідка про захворювання, нещасний випадок, посвідчення пільговика.

Заступники міського голови можуть призначати допомогу у розмірі до 500 гривень, міський голова і секретам міської ради - від 500 до 1000 гривень. Якщо на потреби заявника, необхідно більше 1000 гривень, то рішення приймається на засіданні виконавчого комітету. Якщо ж сума більша за 5000 гривень, то виноситься рішення на сесію міської ради.

По закону звернення має бути розглянуте протягом 30 днів. Але в зв’язку з тим, що заяв більше, ніж можливо обробити у ці 30 днів, тому виплати затримуються. Зараз ви виплачуємо допомогу по заявах, які подавали наприкінці червня.Також заяв виявилось більше, аніж закладених коштів у бюджеті, тому деякі з них перенесуться на 2018 рік.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Антибіотик

    Не від міського голови, а від платників податків до міського бюджету
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up