Що та де купує й продає Хмельниччина за кордоном (КАРТА, ІНФОГРАФІКА)

Що та де купує й продає Хмельниччина за кордоном (КАРТА, ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративний колаж
  • Продукти, обладнання, тканини, пластмаси й транспорт — це та інше Хмельниччина постачає до багатьох країн світу.

  • Лише за перші два місяців цього року вторгували майже 4 мільярди гривень.

  • Дізнавайтеся, що купують та продають і в які країни.

Хмельниччина активно веде торгівлю товарами з іншими країнами. Серед придбаного та проданого різноманітні речі перш за все сільськогосподарського походження. Лише за перші два місяців 2021 року виторг склав понад 6 мільярдів гривень. Такі дані є в повідомленні головного управління статистики у Хмельницькій області, яке оприлюднене сьогодні, 20 квітня.

Цікавим моментом є майже двократна перевага суми експорту товарів над сумою імпорту. Це означає, що продають товарів на вдвічі більше, аніж купують. Показники за січень-лютий цього року:

  • Відео дня
    /li>

Як зазначають фахівці, торгівлю вели з 92 країнами світу. Втім, окремі держави були більш активними партнерами за інших. Найбільше товарів за загальною вартістю Хмельниччина продала до Китаю, Польщі та Німеччини. Проте якщо рахувати всі країни Європейського Союзу разом, то саме ця організація є лідером за вартістю проданих туди товарів, переважаючи навіть Китай.

За вартістю придбаних Хмельниччиною товарів лідирують ті ж країни, але в іншому порядку, — Китай, Німеччина та Польща. І знову ж таки, якщо рахувати країни ЄС разом, то саме він є головним імпортним партнером.

Загалом всі головні торговельні партнери Хмельниччини розташовані у Європі та Азії. Серед лідерів в Африці є Єгипет, Алжир та Марокко. Головним партнером в Америці є Сполучені Штати.

Головна стаття експорту Хмельниччини — це продукти рослинного походження. Перша за все це зерно, овочі, фрукти та насіння. А от найбільше область купує машини, обладнання та механізми. Щонайперше ця категорія включає котли та електричні машини.

Переглядайте інфографіку з основними відомостями про торгівлю за січень-лютий цього року. Карти є клікабельними — можна натискати на країни й переглядати суми операцій, а також збільшувати та зменшувати масштаб.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up