В кого найбільше? Огляд декларацій мерів найбільших міст Хмельниччини

В кого найбільше? Огляд декларацій мерів найбільших міст Хмельниччини
  • Міський голова Полонного має 3 автівки.
  • Мер Шепетівки - 5 тисяч доларів збережень.
  • А очільник Нетішина за рік заробив понад 900 тисяч гривень.
  • Підготували огляд декларацій мерів найбільших міст на Хмельниччині.

Міські голови, як посадові особи, мають декларувати свої доходи. Для цього раз на рік мають заповнювати документ. У ньому вказувати все, що мають за душею. Мова йде про квартири, будинки, земельні ділянки, автівки, грошові активи і заробітну плату. Журналістка vsim.ua дізналася, чим багаті міські голови найбільших міст Хмельниччини. А саме - Кам’янця-Подільського, Шепетівки, Славути, Старокостянтинова, Нетішина, Полонного, Красилова, Волочиська, Ізяслава і Городка. Усі посадовці подали відомості про свої доходи та нерухомість за 2020 рік. Скільки заробили, мають заощаджень, квадратних метрів і автівок - дізнавайтеся в матеріалі. 

Заробітна плата за основним місцем роботи чиновників відрізняється. Все через те, що деякі з них обійняли посаду міського голови лише в листопаді минулого року. А декларації майже всі подали у період із березня по квітень. Тобто, деякі мери на посаді встигли отримали зарплату щонайменше за 4 місяці. 

Одним із таких є мер Кам’янця-Подільського Михайло Посітко, який обійняв посаду в листопаді 2020 року. За основним місцем роботи він отримав 36 567 гривень. Серед інших доходів має 55 625 гривень. У його декларації є і житловий будинок, і квартира. Однак власність належить його дружині та тещі. Сам Михайло Посітко володіє торгово-офісним приміщенням та магазином із недобудованим житлом. Власного автомобіля не має.

Відео дня

Міський голова Шепетівки Віталій Бузиль заробив на посаді 36 652 тисячі гривень. Чиновник обіймає посаду із листопада минулого року, а декларацію подав у березні 2021. Отож, за місяць він заробив понад 9 тисяч. Серед заощаджень - 5 тисяч доларів. Їздить Віталій Бузиль на “Fiat Doblo” 2010 року. Чиновник не є власником об’єктів нерухомості. Однак володіє двома земельними ділянками. 

Мером, який пропрацював на посаді менш як 5 місяців, також є очільник Ізяслава Сергій Шлегель. Він отримав 20 600 гривень. Пробувши стільки ж часу міським головою, Неоніла Андрійчук, яка є мером Городка, отримала 16 236 гривень.

Міський голова Старокостянтинова за 2020 рік заробив 811 651 гривню. Серед його заощаджень - 422 384 гривні. Чиновник має кілька об’єктів нерухомості - квартиру, власність якої розділяє зі своєю дружиною. А також гараж, яким володіє сам.

Найбільшу зарплатню на посаді за 2020 рік отримав міський голова Нетішина Олександр Супрунюк - 911 135 гривень. Крім того, він має 183 тисячі заощаджень. Посадовець є власником садового будинку, магазину, кількох торгових і нежитлових приміщень. Їздить міський голова на “Toyota Prado” 2007 року. 

Більше про доходи, нерухомість, заощадження та автівки міських голів дізнавайтеся з інфографіки. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up