В Україні вимагають скасувати нові металеві монети

В Україні вимагають скасувати нові металеві монети
Фото НБУ
  • Відповідну петицію зареєстрували на сайті президента. 

  • Автор ідеї зазначає, що гроші надто важкі та займають багато місця.

  • А ще, за його словами,  “вони всіх дратують”.

Навесні 2019 в Україні з'явилася оновлена металева монета номіналом 1 гривня. Вона суттєво відрізняється від старого аналога і за сріблястим кольором, і за меншим розміром. Разом з нею до обігу ввели аналогічну монету у 2 гривні. Згодом з'явилися металеві номінали в 5 та 10 гривень. З моменту запуску першої монети не минуло й року. Проте українці вже просять прибрати всі копійчані гроші з обігу. 

Нещодавно на сайті президента зареєстрували відповідну петицію. Її автор, Андрій Винниченко, свою вимогу аргументує тим, що монети дорогі у виготовленні, непрактичні, займають багато місця та у великій кількості багато важать.

Відео дня

"А ще вони всіх дратують. Крім нумізматів", – стверджує автор петиції.

"Прошу прибрати з грошового обороту всі монети. Скільки можна знущатися над людьми? Особливу увагу хочу звернути на монети цінністю в гривню і більше. Я не знаю жодної людини, яка була б задоволена введенням цих монет в грошовий обіг. Навіть в маршрутних таксі часто лайка через те, що хтось не хоче отримати здачу монетами, а водій відповідає, що йому вони теж не потрібні. Приберіть з обігу всі ці монети та замініть їх паперовими аналогами", – додає Андрій Винниченко.

Петиція набрала 67 голосів з необхідних 25 тисяч.

Опитування

А вам подобаються металеві гроші?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (104)
  • Alena Nivievskaya

    Маленькі, важко діставати з гаманця.
  • Chipset

    Раз людям не нравится зачем их шлёпать и запускать в оборот.Пусть для нумизматов и шлёпают а сэкономленные деньги пустить на повышение защиты бумажных денег.Пора давно уже печатать деньги с встроенной гибкой RFID картой сначала хотя бы для больших номиналов.Подделать такие банкноты практически невозможно.Но сразу же понадобятся   недорогие детекторы банкнот для идентификации подлиности.Затраты немалые но переход на электронные банкноты неизбежен.

    Мастер Автополив reply Chipset

    Жжошь. В стране, где с 8 до 28 за один год, делать такие деньги?
  • Геннадий

    монета маленькая теряется и 1 и 2 гривни почти одинакова очень не удобно.
  • Александр Яремчук

    Дайте дурню папірець най радіе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up