За приниження та цькування на роботі відтепер штрафуватимуть

За приниження та цькування на роботі відтепер штрафуватимуть

Дізнавайтесь які розміри штрафів застосовуватимуть.

Відтепер за образи співробітників каратимуть на офіційному рівні. У перший день грудня Верховна Рада ухвалила закон, яким встановлюється адміністративна відповідальність за мобінг — цькування та приниження співробітників на робочому місці. Це передбачає законопроєкт № 5749. Про це повідомила народна депутатка та ініціаторка документа Юлія Гришина.

— Це вже другий закон в питанні мобінгу: першим № 5748 ми ввели до українського законодавства поняття мобінг, другим — запровадили покарання. Адміністративну відповідальність за це правопорушення має встановити саме окремий законопроект. Без цього не можна було вносити зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тож тепер буде окрема стаття за такі діяння, — зазначила Гришина.

Як штрафуватимуть

Згідно з законопроектом вчинення мобінгу (цькування) тягне за собою накладення штрафу від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи. 

Відео дня

Відтак, документ передбачає такі штрафи:

Гришина прогнозує, що реалізація цього Закону сприятиме забезпеченню захисту учасників трудових відносин від різних форм мобінгу.

А ви помічали випадки мобінгу на своєму робочому місці? Погоджуєтесь із розміром штрафів?

Читайте також: Екс депутата райради Хмельниччини затримали на хабарі у чверть мільйона гривень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Для початку, треба викорінити неофіційне працевлаштування, або влаштування на мінімалку а різниця в конверті. Це набагато простіше, але щось не видно результату. ПОтім власники фірм стають міліонерами, а пенсіонери мають жалюгідну пенсію.

keyboard_arrow_up