За забруднення річки Случ підприємство на Хмельниччині оштрафували на мільйон гривень

За забруднення річки Случ підприємство на Хмельниччині оштрафували на мільйон гривень
Ілюстративне фото
  • Кошти мають стягнути з Красилівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства.

Екологи порахували збитки від забруднення річки Случ на Хмельниччині. Стан води там перевіряли ще в лютому минулого року. Тоді встановили, що Красилівське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства здійснювало скид забруднюючих речовин із зворотними водами з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимих скидів. Цей факт підприємство підтвердило і власним звітом за 2019 рік. Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Хмельницької області. 

«Із зворотними водами фактично скинуто азоту амонійного 1,8 т при нормативі ГДС 0,65857 т/рік, а також нітритів 0,1 т при нормативі ГДС 0,0526845 т/рік», - йдеться у повідомленні екологічної інспекції.

Екологи порахували збитки, які сягнули 1 мільйон 368 тисяч 662 гривні. Однак красилівське підприємство такий штраф не сплатило. Тому справу передали до Господарського суду щодо примусового стягнення заподіяної шкоди. До слова, підприємство оскаржувало рішення, подавши апеляційну скаргу. Але апеляцію залишили без задоволення, чим забезпечено стягнення шкоди в повному обсязі.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up