Хмельничанам покажуть фільм про події на Майдані

Хмельничанам покажуть фільм про події на Майдані
Жителі Хмельницького зможуть переглянути стрічку про Євромайдан «Одного разу в Україні» у кінотеатрі Шевченка.

Художній фільм оповідає про події, що відбулися на київському Майдані Незалежності в період між останніми числами листопада 2013 року і лютим 2014 року.

Повнометражну 95-хвилинну стрічку зняли за чотири місяці без жодного фінансування. Фільм знімався на громадській основі та за волонтерської допомоги.  У фільмі «Одного разу в Україні» йдеться про дівчину Ніну, яка з кримського селища на березі моря їде до Києва, аби приєднатися до протестувальників і врятуватися від місцевих перевертнів у міліцейських погонах, які її зґвалтували. Крім того, Ніна стала свідком того, як вони вбили її подругу. Євромайдан дає героїні підтримку нових друзів, у кожного з яких своя історія. Серед них - Афганець, тренер «Беркута» по самбо, який перейшов в табір опозиції після подій 30 листопада 2013 року. Проте злочинці-міліціонери приїжджають за Ніною, яка залишається небезпечним свідком, в Київ. Вони тут не тільки, щоб знищити Ніну, але і кров`ю дискредитувати мирних демонстрантів з єдиною метою - розігнати Євромайдан.

- В основі фільму лежить історія Оксани Макар з Миколаєва, яку зґвалтували троє міліціонерів та намагались заживо спалити, дівчина від отриманих опіків померла. У фільмі ж дівчина вижила і поїхала на Євромайдан шукати підтримки, але міліціонери продовжують її шукати і там, - роповідає організатор кінопоказу у Хмельницькому Олександр Урбанський.

Відео дня

За його словами, унікальність фільму полягає в тому, що зйомки проводилися під час «Революції гідності», де за декорації використовувалися справжні барикади, а за масовку — самі майданівці. 

- Зараз режисер працює над другою частиною фільму, що торкатиметься сучасних подій на Донбасі, - зазначає Олександр Урбанський.

Хмельничани зможуть переглянути фільм «Одного разу в Україні» у суботу, 26 вересня, у кінотеатрі імені Шевченка. Початок сеансу о 12.00. Вхід вільний.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up