Буде суд над “смотрящими” і спільниками, які постачали наркотики до колонії на Хмельниччині

Буде суд над “смотрящими” і спільниками, які постачали наркотики до колонії на Хмельниччині
Фото - Національна поліція України
  • До злочинної діяльності так звані «авторитети» залучили п’ятьох виконавців, які в минулому відбували покарання в колонії.

Поліцейські прикрили канал постачання наркотиків до виправної колонії на Хмельниччині. Наразі досудове розслідування вже завершилось - невдовзі буде суд.

За інформацією Національної поліції, 34-річний організатор - «смотрящий» за колонією. Чоловік організував групу з-поміж засуджених, які постачали наркотики до колонії. Ще двоє осіб були його помічниками.  Всі гроші йшли у так званий «злодійський общак». Загалом до злочинної діяльності “головні” залучили 5 виконавців, які в минулому відбували покарання в колонії. Вони купували “на волі” наркотики і психотропні речовини, а потім шляхом «перекидів» забезпечували їхню доставку до установи. Як додають в поліції, зловмисники «спеціалізувалися» на так званій «ширці», маковій соломці, канабісі, амфетаміні.

Трьом лідерам групи повідомили про підозру у квітні цього року за статтями:  "Встановлення або поширення злочинного впливу", а також "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів". 

Відео дня

П’ятьом виконавцям оголосили підозри за статтею "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів". Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. 

Вчора, 21 жовтня, досудове розслідування у кримінальному провадженні завершилось. Справу передали до суду.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up