Хотіла продати немовля: справу лікарки перинатального центру Олени Вавринчук передали до суду

Хотіла продати немовля: справу лікарки перинатального центру Олени Вавринчук передали до суду
Фото з сайту клініки "Олени Вавринчук"
  • Лікарка хмельницького перинатального центру Олена Вавринчук фігурує в кримінальній справі.
  • Її обвинувачують в торгівлі людьми, а саме - в схемі “усиновлення”, що була організована в стінах медзакладу. 
  • Справу вже розглядають в суді.

Ця історія сталася в Хмельницькому минулої осені. Ціла “схема усиновлення” в обхід законодавству розгорнулася в стінах міського перинатального центру. В епіцентрі всіх подій - заступник головного лікаря Олена Вавринчук і ще дві жінки. Одна з яких народжувала, а інша придбала дитину в породіллі за 10 тисяч гривень. Такі деталі повідомляли в сюжеті журналісти “Надзвичайних новин”. Лікар-гінеколог, яка була замішана в цій історії, сьогодні, 4 листопада, є обвинуваченою в кримінальній справі за статтею “Торгівля людьми”. 

Дівчинка, яку хотіли продати, є у справі потерпілою

Про події в перинатальному центрі, що розгорнулися навколо немовля, стало відомо від матері жінки, яка народила дитину. Та злякалася за свою доньку і розповіла про незаконну схему усиновлення правоохоронцям. Подробиці цієї історії ми вже розповідали вам раніше.   

Тривали слідчі дії й вже навесні поліція повідомила про підозру і лікарю-гінекологу Вавринчук, і двом жінкам. Тоді працівники поліції офіційно заявили: лікарка використала службове становище та підробила документи щодо вагітності й пологів. Адже в перинатальному центрі породілля перебувала під іменем іншої жінки. Остання мала отримати дитину після народження. І навіть заплатила справжній матері 10 тисяч гривень. Таку суму віддали за життя дівчинки Софійки, яка нині є потерпілою у справі. 

Відео дня

Після розголосу, все це активно стали обговорювати в соцмережах. Жінки, які проходили обстеження в Олени Вавринчук почали публічно ділитися своїми думками стосовно неї. Про свій досвід лікування під наглядом гінеколога Вавринчук розповідали і журналісту vsim.ua. 

Олена Вавринчук продовжує працювати в перинатальному центрі

Сьогодні, 4 листопада, в міськрайонному суді, що на Героїв Майдану, мало відбутися підготовче засідання по справі. Розглядають її в складі трьох суддів. 

До суду прийшла обвинувачена Олена Вавринчук із двома захисниками. Представника потерпілої не було. Ним є начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей ХМР Наталія Лук’янова. Вона дала згоду на розгляд справи без її присутності, зсилаючись на свій лікарняний. Судді вирішили перенести слухання на іншу дату. 

Журналіст vsim.ua звернулася до Служби у справах дітей із інформаційним запитом щодо місця перебування малолітньої дитини, яка замішана в кримінальній справі. Відповідь ми опублікуємо на сайті. 

Водночас лікарці Олені Вавринчук раніше було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згідно із даними судового реєстру, термін його дії закінчився 19 червня. Клопотання щодо його продовження сьогодні в залі суду не подавалося. 

Головний лікар міського перинатального центру Андрій Ропотан повідомив, що Олена Вавринчук продовжує працювати на посаді, яку обіймала і раніше. Вона є заступником головного лікаря з медичної частини. 

Нагадаємо, Олена Вавринчук є обвинуваченою за частиною 3 статті 149 ККУ (Торгівля людьми). Їй загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. 

Ми слідкуватимемо за перебігом подій цієї справи й будемо розповідати вам подробиці. Слідкуйте за оновленнями. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Надежда Добровольская

    Я нікого не виправдовую. Але ніхто не задумувався чому існують такі схеми? А все тому що усиновити законно новонародженого майже неможливо. Маю знайому безплідну пару, яка мріяла усиновити новонародженого. Їм таку суму оголосили що вони її не осилили. І процедура настільки довга що та бідна дитина всеодно в лит будинку провели би мінімум пів року. А коли їм запропонували дорослу дівчинку і вони погодились її взяти, познайомились з нею почали ходити до неї в лит. будинок і почали оформлення документів то  якось так вийшло що в дівчинки ще рідний брат в тому ж самому дит. будинку. Ці люди виявились людяними і забрали обох діток хоча розраховували на одну дитину і просили одну, працівники це знали і зробили таку ситуацію навмисно.
  • Оксана Кравчук

    Не вірю!!!
  • Оксана Геращенко

    З лікарями завжди людям дві крайнощі - якщо допомогла народити чи усиновити, то Бог, а якщо ні, то диявол. В усьому є дві сторони медалі.
  • Наталья Козютинская

    Десь років назад поставила мені діагноз,, повне безпліддя,, пропонувала лише ЕКО. Так склалися обставини, що на той момент  вирішила ЕКО відкласти в результаті у мене зараз сину 5 років, донькам 1рік і сім місяців та сім місяців. Всі зачаті та народжені природнім шляхом. Так що в компетенції даного лікаря маю дуже великі сумніви
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up