Найбільші крадіжки у Хмельницькому за 2016 рік (ІНФОГРАФІКА)

Найбільші крадіжки у Хмельницькому за 2016 рік (ІНФОГРАФІКА)
  • У Хмельницькому протягом 2016-ого зафіксували 777 крадіжок із квартир, будинків і магазинів.
  • Найчастіше злочинці «працювали» у квартирах. Найрідше – в будинках, з яких і виносили рекордні суми коштів.
  • Найбільша крадіжка року сягнула більше мільйона гривень.

В середньому за минулий рік щомісяця ставалося близько 65 крадіжок. В поліцію за день зверталося біля 2 жертв, житло чи магазин яких обікрали. Статистика розкриття крадіжок досить невтішна. Серед вчинених минулого року поки розкрито лише 257. В середньому це лише кожна третя.

"Проникають шляхом віджиму вікон чи дверей"

Катерина Шкуратова, старший інспектор Хмельницького відділу поліції

Відео дня

Крадії працюють за різними схемами. Хтось просто бачить можливість потрапити у житло без нагляду і, можна сказати, діє спонтанно. Є й такі, які ретельно готуються до крадіжки. Як правило, у приміщення проникають шляхом віджиму вікон чи дверей, підбором ключів. В середньому це 8 із 10 крадіжок. Досвідчені крадії підбирають інструмент, спорядження і обирають час. Такі злочинці практично не залишають після себе слідів і чітко знають за чим і до кого прийшли. Досить часто це місцеві жителі, які добре орієнтуються в місцевості. Серед затриманих крадіїв багато таких, які вже відбували покарання за схожі злочини.

"Найкраще - сигналізація"

Анатолій Гонгало, заступник начальника Управління поліції охорони в Хмельницькій області, начальник відділу технічної охорони та логістики, підполковник поліції

Основними способами захисту є надійні двері, замок, захист вікон, а також встановлення сигналізації. Дерев’яні і виготовлені з тонкого металу двері простіше вибити. Для мешканців перших і останніх поверхів, крім встановлення хороших дверей з надійним замком, ще дуже актуальний захист для вікон. Адже в такі квартири досить просто проникнути через вікно. Особливо, якщо господар залишає відкритими квартирку або балконні двері. Але навіть сучасний скло пакет, захисна фурнітура чи грати на вікнах не рятує від злодіїв.

На даний час найнадійнішим способом захисту від квартирних злодіїв вважається встановлення охоронної сигналізації. Охорона об’єктів забезпечується шляхом пультового спостереження за станом засобів охоронної та тривожної сигналізації, які встановленні в помешканні замовника. Оборона об’єктів здійснюється як за допомогою телефонної лінії, радіоканалу, а також з використанням стільникового зв’язку.

У разі надходження сигналу „Тривога” з охоронюваного об’єкту на головний пульт централізованого спостереження, оператор скеровує до об’єкта найближчий наряд швидкого реагування поліції охорони, які чергують у цій зоні та повідомляє про спрацювання тривожного сигналу власника квартири (на вимогу). Отримавши від диспетчера відповідну інформацію, група поліцейських охорони прямує за вказаною адресою. Після прибуття на об’єкт, поліцейські охорони здійснюють заходи щодо з’ясування причин надходження тривожного сигналу, забезпечується виявлення, переслідування та затримання злочинців. 

Читайте також: Шапки, гроші, магнітоли: у Хмельницькому розкривають лише кожну п’яту крадіжку з автомобіля

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Якубенко

    живуть же люди. є в них шо красти. а тут жиди докерувалися країною, шо людям на хліб не завжди вистачає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up