На Хмельниччині чоловік намагався підкупити поліцейського: яке покарання отримав

На Хмельниччині чоловік намагався підкупити поліцейського: яке покарання отримав
Фото ілюстративне
  • Чоловік запропонував 5 тисяч гривень правоохоронцю за закриття справи.
  • За це його оштрафували на 11 тисяч.

 

35 річний мешканець Деражні запропонував майору поліції 5 тисяч гривень за те, щоб той закрив справу про шахрайство, у якій він проходив підозрюваним. Щоправда, усе пішло не за планом. Посадовець повідомив про пропозицію прокуратуру і написав рапорт начальнику. Відтак наступний візит обвинуваченого санкціоновано фіксувався: під час розмови він просив закрити кримінальне провадження, посилаючись, що має малу дитину, і, попри повідомлення, що справа таки піде до суду, поклав під книжку 1 тисячу гривень.

  • "Та у суді свою вину чоловік не визнав, пояснивши, що має лише два класи освіти, тож не розуміється, що давав гроші саме начальнику слідства у справі про шахрайство. За його словами, інший поліцейський сказав йому зайти до керівництва і принести 2 тисячі гривень для вирішення справи, тому думав, що дав гроші як сплату за штраф", - йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

На думку суду, навіть якщо поліцейський і говорив про те, щоб "зайти до керівництва", то чоловік мав вибір, але пішов саме до того, з ким говорив про неправомірну вигоду.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України – пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду, а також надання такої вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує і надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, – та призначив йому покарання у виді 11 900 гривень штрафу (700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Відео дня
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей ВОЛОЩИК

    Ой, ой, ой, какие все стали честные, взяток не берут, сразу трубят в газетах: "Он меня хотел подкупить"! ПРОСТО СМЕХ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up