На Хмельниччині під час будівництва амбулаторій розікрали 2 мільйони

На Хмельниччині під час будівництва амбулаторій розікрали 2 мільйони
  • Поліцейські повідомили про підозру трьом особам.

Афера на 2 мільйони гривень. На Хмельниччині поліцейські повідомили про підозру трьом членам злочинної групи. Мова йде про привласнення державних коштів та освоєння субвенцій. Серед підозрюваних - засновники підрядної та керівник субпідрядної організацій, які керували усіма процесами та посадовець державного підприємства, який здійснював технічний нагляд за будівництвом. Про це повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України. 

Йдеться про те, що кошти на побудову амбулаторій загальної практики та сімейної медицини в одному з районів Хмельницької області виділялись з державного бюджету за президентською програмою «Велике будівництво».

Фігуранти розробили «схему» освоєння бюджетних субвенцій, шляхом внесення до актів виконаних будівельних робіт недостовірних відомостей про їх обсяги та вартість, а також формування фіктивних платіжних доручень для проведення безтоварних операцій. На момент проведення розрахунків за роботи, зазначені в актах, частина з них взагалі не виконувалась.

Відео дня

Загалом внаслідок цих дій під час будівництва трьох амбулаторій зловмисники завдали збитків на 2 мільйони гривень. Факт незаконного заволодіння коштами підтверджується висновками експертних досліджень.

Вчора, 24 листопада, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцями знаходжень офісних приміщень та мешкання фігурантів. Виявили та вилучили «чорнову» бухгалтерію, печатки, комп’ютерну техніку, договори, кошториси та іншу бухгалтерську документацію з ознаками фіктивності.

Крім того, за погодженням із Хмельницькою обласною прокуратурою усім фігурантам повідомлено про підозру. Дії двох організаторів злочинної групи кваліфіковані за:

  • статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем";
  • "підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" Кримінального кодексу України.

Що ж до посадовця, відповідального за технічний нагляд за будівництвом, то йому повідомлено про підозру за статтею "Зловживання владою або службовим становищем" та "Службове підроблення" Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також:

Для мешканців багатоповерхівок придбали 150 генераторів: як ними скористатися

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Неколай Фартовий

    Конфіскація,,,і,напередову,, як потрібно,,покласти,,,край,,,,воровству,,,
  • ванильная содовая

    Ганьба
  • Читач50

    Потрібно карати і прилюдно,.

    Ґаньба скотам.
  • Світлана Болховітіна

    От якби відрубали руку хоч одному злодюзі ,то може  б і другі боялись.

    Тамара Олійник reply Світлана Болховітіна

    Ооо ! Та тоді наша ВР при голосуванні на кнопки ногами натискали ! Та і  у нас в місті було б те ж  саме ! Інвалідів безруких побільшало би в рази ! Хоча і зараз інвалідів з купленими групами через одного !!!)

keyboard_arrow_up