Ошукали на купівлі генератора: як хмельничанин втратив 8 тисяч

Ошукали на купівлі генератора: як хмельничанин втратив 8 тисяч
Ілюстративне фото
  • За минулу добу чотирьох жителів Хмельницького району ошукали на 86 тисяч гривень. 
  • В поліції розпочали розслідування. 

 

Найчастіше хмельничани стають жертвами інтернет-шахрайств. Лише за минулу добу до поліції звернулось четверо мешканців. Їх ошукали на загальну суму 86 тисяч гривень. Наразі поліція встановлює усі обставини.

На аферистів натрапив і 41-річний хмельничанин. На одному із сайтів він побачив оголошення про продаж бензинового генератора. Чоловік  переказав 8 000 гривень завдатку, після чого зв'язок із продавцем зник. Жертвою зловмисників стала і 34-річна хмельничанка. Жінка намагалась придбати у соцмережі декоративні речі, а в результаті втратила 1800 гривень.

Ще двоє хмельничан стали жертвами так званих псевдобанкірів. Як повідомляють у Хмельницькому районному управлінні поліції, "під приводом збереження коштів  на картці та з метою недопущення їх викрадення сторонніми особами",  шахраї ошукали 46-річного чоловіка майже на 16 000 гривень, а 46-річну жінку – на  60 000 гривень.

Відео дня

За усіма вказаними фактами поліцейські проводять перевірку. Хмельничан закликають бути обачними: не розголошувати свої особисті дані, а всю інформацію уточнювати лише за офіційним номером банку. Що ж до онлайн шопінгу, то правоохоронці рекомендують сплачувати за товар лише після отримання.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • viktor

    Скільки користуюсь інтернетом,ніколи такого не було,получив товар на почті,провірив,розрахувався і ніяких залогів,доплат,проплат посилаю подалі.Так шо хто перераховуе гроші зарання,повний ідіот і сам винен.
  • Микола Глущенко

    Шукаю генератор ,просто сам генератор без баку та іншого лахміття .Хочу поставити вічний двигун бо вже задовбали з тими відключеннями
  • ЧитачЧитачів

    Біда за бідою. Купив коня - і той з п...дою.

keyboard_arrow_up