Поліцейські “відмазували” хмельничан від армії? Що відомо про підозрюваних і що каже воєнком

Поліцейські “відмазували” хмельничан від армії? Що відомо про підозрюваних і що каже воєнком
Фото надали очевидці затримання.
  • На Чорновола у Хмельницькому СБУ на хабарі затримала двох поліцейських.
  • Працівників поліції підозрюють у тому, що вони за гроші “відмазували” хмельничан від строкової служби.
  • Сьогодні, 20 квітня, затриманим обирали міру запобіжного заходу.
  • У військкоматі зв’язок із затриманими поліцейськими заперечують.

Від 500 до 1500 доларів США брали двоє поліцейських з призовників. За таку суму, як повідомляють в СБУ, вони “сприяли ухиленню від військової строкової служби”. Потенційних клієнтів шукали через знайомих й нібито далі вирішували питання через військкомат.

Затримали поліцейських вчора, 19 квітня, на Чорновола. Їх взяли біля зупинки “ПТУ-24” серед білого дня після того, як їм дали чергового хабаря - 1300 доларів.  

В офіційному повідомленні відомства вказали, що затримані - керівник одного з підрозділів та слідчий Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області.

Відео дня

Кого насправді затримали

Міру запобіжного заходу для підозрюваних обирали сьогодні, 20 квітня. У Хмельницькому міськрайонному суді, що на Пилипчука,1, спочатку прийняли рішення щодо слідчого ГУ Нацполіції у Хмельницькій області. Його прізвища правоохоронці не називають. Суд відправив його під домашній арешт. Хоч прокурор і слідчий просили тримання під вартою.

На засідання по другому підозрюваному побував журналіст vsim.ua. Ним виявився Віктор Осіпішен - 42-річний оперативник з управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

Віктор Осіпішин. Фото із Однокласників 

Але сьогодні на засіданні суду Осіпішен заявив, що із 11 квітня керує сектором логістики і матеріально-технічного забезпечення Летичівського відділу поліції. Саме в Летичеві він проживає. Виходить, перевівся з Департаменту боротьби з економічними злочинами всього два тижні тому і відразу попався до рук колег.

Прокурор і слідчий теж просили тримати Віктора Осіпішена під вартою на період слідства. Адвокат підозрюваного вважав, що максимальна міра - особисте зобов’язання. Вислухавши усі сторони, суддя Олександра Вітушинська пішла у нарадчу кімнату. Повернувшись, зачитала рішення, згідно з яким Віктор Осіпішен до 16 червня буде під домашнім арештом. Він буде зобов’язаний з’являтися на усі виклики слідчого, прокурора чи суду і не зможе покидати фактичного місця проживання.

Згідно з декларацією Осіпішина за 2017 рік, його сім’я володіє житловим будинком на 121 “квадрат” і двома земельними ділянками загальною площею 21 200 “квадратів” у Летичеві, а також квартирою у Хмельницькому. Їздить екс-оперативник на автомобілі “ВАЗ 2170”.

Що кажуть у військкоматі

В повідомленні СБУ йдеться, що поліцейські співпрацювали із військоматом, щоб допомогти клієнтам ухилитися від строкової служби. Журналісту vsim.ua вдалося зв’язатися із воєнкомом Хмельницького обласного військового комісаріату Сергієм Присяжнюком. Він прокоментував новину про затримання поліцейських.

- Ніхто не співпрацював з військкоматом. Якби співпрацювали, то вже б затримали працівників військкомату. Ніхто до мене навіть не звертався і ніхто мені нічого не говорив. Я думаю, що вони шахраї. От і все. Це моя думка. Таких є багато, які обіцяють щось вирішити. Получилося - вирішили, не получилося - не вирішили - каже Сергій Присяжнюк.

Кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 28 та частиною 3 статті 369-2 КК України. Можливе покарання - позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Наразі тривають слідчі дії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олександр Мазур

    Осипішина знаю давно порядна та чесна людина. Все зовсім не так як написано в ЗМІ.
  • Александр Майстер

    Знаю В
    ктора, як чесного
    порядного оперативника, не одноразово в зас
    дц
    сид
    ли за злочинцями. Не може бути такого
  • Александр Майстер

    Не пов
    рю, по ск
    льки знаю Осип
    шина, як чесного
    порядного оперативника
  • Віктор Чучвера

    Постарались служби добре , щоб облити Віктора болотом. Но як так  може бути ? Я його в той день бачив, що він на городі  садив картоплю а тут  він в зимовому одязі бере хабар м. Хмельницьку , як так може бути ????? Ми живем на Україні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up