На хмельничан кишенькові злодії полюють в громадському транспорті

На хмельничан кишенькові злодії полюють в громадському транспорті
  • Крадуть мобільні та гроші в торгових центрах, на ринках, в лікарнях, магазинах та на зупинках.
  • Громадський транспорт – найзручніше місце для кишенькових крадіїв. А особливо взимку. 
  • Працюють, як правило, в "години пік", щоб легко можна було лишитися непоміченим.

Остерігайтесь кишенькових крадіїв, кажуть у поліції. Всього за кілька днів нового року з кишень десятків хмельничан зникли мобільні, банківські картки і гроші. Крадії непомітно витягують їх із зовнішніх кишень одягу чи сумок.

Громадський транспорт у "години пік"

Найбільше крадіжок у транспорті, доводить поліцейська статистика, стається в "години пік" - зранку або ввечері. Тобто коли люди добираються на роботу або повертаються з неї.

За 10 днів п’ять хмельничан обікрали в маршрутках і тролейбусах.  Так, вчора зранку, 11 січня, у 28-річної хмельничанки вкрали з портфеля гаманець з грішми і банківськими картками. Жінка їхала в маршрутці.

Відео дня

Досвідчені “щипачі” умудряються тихенько залізти в кишені штанів. Саме так вкрали телефон Meizu у 37-річного хмельничанина, який їхав ввечері у 24-ій маршрутці.  

Камер не бояться

Кишенькові злодії обирають для полювання місця великого скупчення людей. Спостерігають за потенційними жертвами, супроводжують їх і обирають зручне місце для крадіжки. “Випасають” їх біля банкоматів, дорогих магазинів чи в супермаркетах.  В останніх, до слова, не дивлячись на камери відеоспостереження, крадуть і досить часто.

В поліції зареєстрували кілька крадіжок в період новорічно-різдвяних свят саме в ТЦ. В приміщенні ТЦ "Оазис" з кишені куртки 38-річного хмельничанина вкрали мобільний. Без телефону також залишився 15-річний підліток, який 8 січня був у ТЦ "Квартал".

За даними Хмельницького міського відділу поліції, у 2017 році зареєстровано 329 кишенькових крадіжок. Кожна третя залишається не розкритою. І це тільки офіційна статистика. Бо ж не кожна обкрадена людина напише заяву в поліцію через лишній клопіт. З другого боку – не кожний заявлений, як вкрадений, телефон справді вкрали.  

Щоб не обікрали у громадському транспорті

  • Розраховуючись за проїзд, не виймайте грошей з гаманця. Злодій може простежити, у яке місце ви його згодом покладете. Краще приготуйте дві гривні заздалегідь, ще підходячи до зупинки, та тримайте їх у руці.
  • Без потреби не користуйтеся на зупинці та в салоні маршрутки дорогим мобільним телефоном. Мобілку взагалі під час проїзду краще тримати не у кишені чи чохлі, а в руці.
  • Сидячи у маршрутці, не слухайте плеєр та не читайте книжку. Бо це відволікає вашу увагу. Не варто також бавитися в ігри на мобілці.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Николай Коваль

    Поки  була міліція вона хоч трохи якось злодіями займалась а теперішня поліція цим не займається тому-що їхній автомобіль не влазить в тролейбус а в маршрутку тим паче.А пішки ходити в них не прийнято.Але наші гроші в вигляді податку які ми плотимо їм вони проїдають.То хай би їм хоч зуби повибивали щоб менше наших грошей проїдали.
  • Віталій Українець

    Не гуманно але рубка пальців панацея!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up