У Волочиську примусово лікуватимуть чоловіка, який «замінував» залізничну колію

У Волочиську примусово лікуватимуть чоловіка, який «замінував» залізничну колію
Станція «Волочиськ»
  • Мешканець Хмельниччини «пожартував», повідомивши про замінування колії.

  • Так він пояснив свої дії у суді.

  • У чоловіка виявили легку розумову відсталість, тому покарання не призначили.

24 липня цього року на лінію «102» повідомили про замінування колії поблизу станції «Волочиськ». Правоохоронці все перевірили, проте жодних вибухових пристроїв не знайшли. А згодом встановили людину, яка повідомила про замінування. У суді чоловік підтвердив, що дійсно повідомляв правоохоронців про вибухівку. Він пояснив, що дзвонив на лінію «102» з власного телефону. Після повідомлення про вибухівку хотів подзвонити ще раз та сказати, що «пожартував». Проте лінія була зайнята. Про це повідомляє прес-служба Волочиського районного суду.

Під час судового процесу встановлено, що у діях чоловіка є склад злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу («Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками»). Закон передбачає відповідальність за це у вигляді ув’язнення на термін від двох до шести років.

Проте в’язниця волочиському «мінувальнику» не загрожує. Судово-психіатричний експерт встановив, що чоловік на момент скоєння злочину мав легку розумову відсталість зі значними поведінковими розладами. Через це він не усвідомлював значення своїх дій та не міг ними керувати. Тому суд призначив чоловіку примусове психіатричне лікування.

Відео дня

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up