Залякували та били: як благодійники з Хмельницького знущалися над наркозалежними

Залякували та били: як благодійники з Хмельницького знущалися над наркозалежними
  • Безпорадністю пацієнтів скористалася благодійна організація. 

  • Замість допомоги над наркозалежними, вони відбирали в них “метадон”.

  • Його давали лікарі, аби пацієнти поступово відвикали від наркотиків.

  • Коло потерпілих сягає 270 осіб. 

Підсісти на наркотики просто. Для цього вистачить й одного разу. Так запевняють спеціалісти по боротьбі з наркозалежністю і медики. Вилікуватися, натомість, досить складно. Це тривалий процес, який залежить від бажання самого залежного та від підтримки рідних. 

Лікують людей із потягом до наркотичних речовин у наркологічних диспансерах. Якщо організм наскрізь просякнутий згубними речовинами, виводять їх обережно та поступово. Для цього використовують замісну підтримувальну терапію. Проводять її за допомогою наркотичного засобу "метадон". Його дають у малих дозах, щоб пацієнт поступово відвикав від “дурману”. 

В момент “очистки” пацієнти диспансеру найбільш вразливі. Скористатися цим вирішили псевдо-благодійники. Менеджер відділення благодійної організації, яка діє при наркологічному диспансері організував на цьому поприщі злочинну групу із 6 осіб. Вони систематично знущалися над залежними та забирали в них метадон. 

Відео дня

Потім продавали його іншим наркозалежним. Крім цього здійснювали регулярні поставки наркотиків у місця позбавлення волі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Для залякування використовували психологічне та фізичне насилля. Потерпало близько 270 пацієнтів центру. Всі вони час від часу віддавали зловмисникам "метадон". Систематичне вимагання наркотичних засобів прокуратурі та поліції області вдалося підтвердити у чотирьох випадках. Всі потерпілі - пацієнти замісної підтримуючої терапії.

Зловмисників затримали.

Під прикриттям благодійників: у Хмельницькому розробили схему збуту наркотиків

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський, усім членам злочинної групи загрожують чималі терміни ув’язнення. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Прокуратура вимагатиме, щоб усіх затриманих відправили до СІЗО. Слідчі дії по справі продовжуються. Правоохоронці працюють над збором доказів та розширенням кола потерпілих.  

Нагадаємо, що вчора, 23 квітня на Хмельниччині затримали ще одну злочинну групу з 10 осіб. Вони займалися поставками наркотиків до виправної колонії. Читайте про це в матеріалі На Хмельниччині до виправної колонії регулярно постачали наркотики.

Читайте також: На столі лежав ніж, а в руках біблія: приголомшливі історії людей, які борються із нарко- та алкозалежністю

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Назву благодійної організації в студію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up