Жахлива смерть 21-річної британки: слід тягнеться на Хмельниччину (ВІДЕО)

Жахлива смерть 21-річної британки: слід тягнеться на Хмельниччину (ВІДЕО)
  • Бетані Шипсі замовила препарати для схуднення через інтернет.
  • Постачальника смертельних пігулок знайшли на Хмельниччині. Згодом - відпустили. 
  • Щоб з’ясувати, “чому”, батько Бетані приїхав до нашого міста.

Справа, яка тягнеться понад два роки, мало не викликала міжнародний скандал. Трагедія сталася із молодою британкою Бетані Шипсі. Дівчині був всього 21 рік. І вона померла від таблеток для схуднення. При чому помирала юна дівчина у страшних муках,. Її органи ніби зривалися із середини, пояснили медики. Здавалося б, до чого тут Україна і, тим паче, Хмельниччина. Але, як з’ясували британські копи, смертельний препарат дівчина замовила саме на території нашої області. А саме у Волочиську. Всі дані вони передали місцевим правоохоронцям. На затримання підозрюваного хмельницьким поліцейським знадобилося півтора року. Про це йдеться у сюжеті “Гучної справи”.

24 січня на сайті ГУНП у Хмельницькій області з’явилося повідомлення  під назвою “На Хмельниччині поліцейські викрили торговця фальсифікованими препаратами, які спричинили смерть людини”. Мова йшла саме про 30-річного Андрія Шепелєва, який відправив дівчині злощасний пакунок через інтернет. 

“Викрили цілу лабораторію”

Тоді у молодика провели обшук і виявили лабораторію з виготовлення та пакування препаратів для он-лайн продажу. Також було вилучено 10 тисяч пігулок стероїдів (тестостерон, метаксон, віагра), 10 кг хімікатів, з яких вироблялися ці пігулки, 18 л прекурсорів, а також 61 марку психотропу ЛСД. Були вилучені 10 пакунків насіння конопель, призначених для подальшого вирощування в домашніх умовах, та гроу-бокси для культивування канабісу. 

Відео дня

Вже за саме зберігання чоловікові загрожувало до 3-х років позбавлення волі. Однак, попри такі знахідки, влітку він вже був на свободі. Нібито, бо спливли строки притягнення до адміністративної відповідальності. А от про смерть Бетані у даному контексті вже не говорилося. Миритися із ситуацією не захотів батько дівчини. Дізнавшись, що Андрія відпустили, він сів на літак і рушив до України. 

Доуг Шипсі, батько померлої Бетані, завітав до ГУНП у Хмельницькій області. Там його зустрів керівник хмельницького департаменту протидії наркозлочинності Андрій Подлюк. Він повідомив, що особистого листування Андрія і Бетані вони не мали. Хоча батько дівчини запевнив, що британські копи передали її ще в червні 2017 року. 

“Що стосується документації з Британії, то до нас вона не надходила. Ми, коли проводили обшук, не виявили в нього хімікат 2,4-динітрофенол, який став причиною смерті Бетані”,- розповідає у сюжеті “Гучної справи” Андрій Подлюк. 

За словами, Андрія Подлюка, капсули, які тоді знайшли в мешканця Хмельниччини, були порожні. Як зазначили у сюжеті журналісти “Гучної справи”, дані повністю розходилися із січневим коментарем хмельницьких копів. Тоді запевняли, що знайшли саме отруйну речовину. 

Також керівник хмельницького департаменту протидії наркозлочинності, повідомив у сюжеті, що Андрій Шепелєв не мав злочинних намірів, а мріяв створити препарат для спортсменів. 

“Хотів препарати для спортсменів”

“Взагалі Андрій - грамотний і кваліфікований чоловік, який хотів створити свою марку по виробництву препаратів для спортсменів. В нього була така мрія і він експерементував у цьому напрямку. Для себе він їх робив”, - йдеться у сюжеті.

Після поліцейського відділку батько Бетані разом із журналістами “Гучної справи” та ВВС рушили у Волочиськ до Андрія Шепелєва. Доуг Шипсі хотів подивитися в очі продавцю смертельних пігулок та запитати чи знав він про наслідки від їхнього прийому, йдеться у сюжеті.

“Я не продаю це більше, я просто хотів заробити грошей. Я дивився в інтернеті про наслідки. Там всі випадки досить мучительні. Це була лише маленька бізнес-ідея. Можу сказати, що мені шкода”, - сказав Андрія Шепелєв батьку Бетані та журналістам “Гучної справи”. 

Після сюжету “Гучної справи” хмельницькі правоохоронці пообіцяли поновити справу, але за умови, що поліція Британії офіційно направить всі матеріали по “справі Бетані” до ГУНП у Хмельницькій області.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • валерія

    В египті таких порблем немає Там за підробку ліків, бадяжяня ліків - смертна кара.
  • ttt7

    Это Украина)) ... пусть нанимает киллера)
  • ttt7

    Это Украина)) ... пусть нанимает киллера)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up