Жителька Хмельниччини додавала в каву канабіс. Суд звільнив її від покарання

Жителька Хмельниччини додавала в каву канабіс. Суд звільнив її від покарання
Ілюстративне фото
  • 38-річну жінку судили за придбання, виготовлення і зберігання наркотиків. 
  • Через каяття та інші пом’якшувальні обставини її звільнили від кримінальної відповідальності.

На Хмельниччині за  незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотиків без мети збуту судили 38-річну жительку Старосинявської ОТГ. 
За інформацією пресслужби Хмельницького апеляційного суду, в серпні під час санкціонованого обшуку в будинку жінки поліцейські знайшли канабіс масою 45,603 г, що становить величину між верхньою межею невеликих розмірів і нижньою межею великих розмірів.

За словами самої обвинуваченої, вона обірвала листя двох рослин коноплі, подрібнила і поклала сушити, аби потім перемолоти і додавати до кави. До слова,  канабіс входить до Переліку  особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Під час судового розгляду жінка подала клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності, пояснюючи за це тим, що “щиро розкаюється, активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення, не мала жодного наміру вживати канабіс шляхом паління”. Окрім цього сказала, що її вже притягнули до адміністративної відповідальності за вирощування двох рослин коноплі. Також обвинувачена просила врахувати, що має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей. Що вирішив суд:

Відео дня

"Судом встановлено, що обвинувачена вперше притягується до кримінальної відповідальності, вчинила кримінальний проступок, який не є корупційним та не пов’язаним із порушенням безпеки руху у стані алкогольного сп’яніння, щиро розкаялася у вчиненому кримінальному правопорушенні, що виявилося у її негативному ставленні до вчиненого, повному визнанні своєї провини, активно сприяла розкриттю правопорушення, позитивно характеризується за місцем проживання, (…), збитки кримінальним проступком не заподіяно", – йдеться у повідомленні суду. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Напевно суддів теж кавою пригостила.

keyboard_arrow_up