Хмельницького поета Дмитра Брилінського згадуватимуть за віршами

Хмельницького поета Дмитра Брилінського згадуватимуть за віршами

У Хмельницькому влаштують вечір-спогад хмельницького поета Дмитра Брилінського, якому цьогоріч виповнилось би 100 років. 

"Зі словами щирість обнялась" - саме такі рядки організатори вибрали з поезії автора, аби назвати вечір-спогад на його честь. Цього року хмельницькому поетові Дмитру Брилінському виповнилось би 100 років. На честь святкування у бібліотеці-філії № 10, що на Тернопільській, вирішили влаштувати читання віршів автора. 

- Іменем Дмитра Брилінського названа наша бібліотека. Він був одним із засновників літературної спілки у Хмельницькому. У нас є музей з його фондів. Ми хочемо вшанувати його віршами, свою участь вже підтвердило багато людей, - каже завідуюча бібліотеки-філії № 10 Інна Герман. 

На захід запросили літераторів міської літературної спілки «Поділля», учнівську молодь.

Відео дня

У програмі заходу:

  • ознайомлення з творчим доробком письменника та читання його віршів;
  • спілкування з рідними та учнями подільського письменника;
  • презентація ювілейної книжкової виставки «Поетичними стежками Дмитра Брилінського».

Вечір-спогад відбудеться 8 вересня о 14:30 в приміщенні бібліотека-філії № 10, що за адресою: вулиця Тернопільська, 32. 

Довідка

Дмитро Михайлович Брилінський – подільський  поет, письменник, художник, відмінник народної освіти України, активний дописувач до газет та журналів, автор багатьох журнальних статей, піонер літературного краєзнавства в Україні, популяризатор літератури рідного краю – Поділля, лауреат Хмельницької міської премії імені Богдана Хмельницького. Друкувався на сторінках 8 журналів, літературного альманаху «Творче Поділля», збірки «Духовні витоки Поділля: творці історії рідного краю». Автор книжок «Матеріали до словника подільських говірок», «Словник подільських говірок»; поетичних збірок «Снопик», «Загадки», «Україно моя, Україно!»; книжки у співавторстві «З людьми і для людей»; упорядник книжок «Український словник власних імен людей», «Імена людей», у співавторстві «Письменники Хмельниччини». Автор рукописної повісті «В вихре событий», понад 40 інших рукописних збірок. Друкувався на сторінках газети «Русалка Дністрова».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Василина

    хто це взагалі такий? вперше бачу цю морду
  • Анонім

    Чудовий був поет, залишив багато хороших віршів. Раджу всім піти на вечір спогадів))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up