Художниця у 67. Хмельничанка вперше представила свої картини

Художниця у 67. Хмельничанка вперше представила свої картини
  • 67-річна хмельничанка малює картини на плямах від фарби.

Хмельничанка Тетяна Шумакова у 67 років вперше представила свої картини на художній виставці. Близько 80 її робіт показали публіці у виставковій залі Музею історії міста Хмельницького.

За власними словами художниці, малювати вона любила ще зі шкільних років. У дорослому віці на мистецтво не мала часу, бо працювала оформлювачем на заводі. У 90-х пані Тетяну та її колег скоротили з роботи. Тоді вона почала розписувати дошки українськими орнаментами й продавати їх на виставках та ярмарках. Лише кілька років тому змогла приділяти більше часу живопису.

Тут і далі роботи Тетяни Шумакової

Улюблений жанр Тетяни Шумакової - монотипія. Це акварельний малюнок, який художниця створює на плямі від фарби. За її словами, такий тип живопису допомагає їй відпочити.

Відео дня

Крім цього, пані Тетяна малює картини олійними фарбами та різьбить по дереву.

Художниця розповіла, що спеціальної освіти не має. Якийсь час заочно навчалася в одному з московських вишів. Та переважно усі техніки, якими володіє, опанувала сама.

Виставка робіт Тетяни Шумакової буде відкрита для відвідувачів до кінця жовтня. Місце - виставкова зала Музею історії міста Хмельницького на вулиці Проскурівській, 60. Звичайний квиток коштує 18 гривень, пільговий - 15 гривень.

Монотипія "Весняний ранок"
Монотипія "Мандрівник в хуртовині"
Монотипія "Ангельські справи"

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Svitlana Solonina

    Такі різні стилі і такі чудові робити. Ще й без спеціалізованої освіти. Оце талант!
  • Jo Banaro

    Проскурівська, 30 жиж!
  • Ірина Августіна

    Прекрасні роботи.Але 18 гр.квиток і ми не ходимо на виставки,а за 200  в парк динозаврів.Треба культуру і мистецтво  виводити вмаси  всіма способами .

keyboard_arrow_up