Навчальні посібники на художню літературу: у Хмельницькому школярі обмінювалися книжками

Навчальні посібники на художню літературу: у Хмельницькому школярі обмінювалися книжками

Обміняти старі дитячі казки на пригодницькі твори чи іншу літературу міг кожен охочий. А до книги можна було виготовити оригінальну закладку своїми руками. Як проходила акція «Кинь мишку – візьми книжку» в обласній бібліотеці для юнацтва бачили журналісти «ВСІМ»

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва пройшла акція «Кинь мишку – візьми книжку». Її організували працівники бібліотеки. Кожен охочий міг принести власну книгу на будь-яку тематику та обміняти її на іншу. Аби було на що міняти, бібліотекарі винесли книжкову виставку та ввімкнули веселу музику прямо перед входом до книгозбірні.

- Ми також вирішили долучитись до процесу. Але бібліотечні книги віддати не можемо. Тому кожен приніс кілька книжок із дому, - розповідає фахівець читального залу Леся Романюк.

Серед бажаючих поділитись книгою були переважно школярі. Хтось приносив книжки в руках, а дехто - в шкільних портфелях. Так, учениця колегіуму №16 Елеонора Назаревич замінила 2 посібники з математичними задачами, підручник з англійської мови, «Історію України в особах» та старі дитячі казки на «Вершника без голови» Майна Ріда, «Хатину дядька Тома» Гаррієт Бітчер-Стоу та «Роскошь изгнания» невідомого автора.

Відео дня

- Читати книги – одне із моїх улюблених занять, - зізнається восьмикласниця Елеонора. - Найбільше мені подобаються пригодницькі твори та фентезі. Вдома я вже все перечитала. Хочу чогось нового. Тож принесла на обмін 5 книжок. Натомість взяла дві пригодницькі та ще одну російською мовою. Не знаю про що в останній, але вона видалась мені цікавою.

Вихованці Ради міського учнівського самоврядування «Нова генерація міста» також долучились до процесу. Школярки не лише принесли свої книги, а й допомагали визначитись з вибором іншим.

Окрім цього, кожен бажаючий міг виготовити закладку для своєї книжки. Для цього виставили окремий столик. За ним одразу ж засіло чимало дітлахів. Старші та більш досвідчені учні показували як виготовити закладки малечі. Організатори заходу стверджують, що це чудовий спосіб дізнатись щось нове та допомогти іншим.

Відвідувачами книжкової акції були переважно дівчатка. Хлопці ж, які проходили повз, лише зрідка зупинялись подивитись що діється.

Всі книги, що залишились після обміну, відвезуть до дитячого будинку. 

Дівчатка вибирали книжку до душіСемикласниці Віка та Маріна першими принесли книги на обмінНе лише обирали, а й радилися

До акції долучилось небагато школярівХлопчаки теж цікавились. Але не книжками.Закладки виготовляла навіть малечаШколярі із вибором не поспішали

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катерина

    А чого дітей так мало? Чи школярі в нас читати не вміють? Не заманиш тепер дитину за книжку. Їм тільки ігри в інтернеті подавай((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up