Як працює енергія сонця та вітру, хмельничани дізнаються на День Незалежності

Як працює енергія сонця та вітру, хмельничани дізнаються на День Незалежності
Хмельничани зможуть дізнатися, як заощаджувати витрати на світло та тепло і зрозуміють, як зробити місто менш енергетично-залежним.

Акція «Energy Independence Day» відбуватиметься в рамках проекту ЕСКОМ (Енергоефективність: Створення коаліцій на місцях), в якій бере участь декілька десятків організацій з 4 країн світу. Хмельницький є учасником цього глобального проекту. Під час заходу, який відбудеться 24 серпня, хмельничани матимуть змогу самостійно випробувати енергію сонця та вітру. Відбудеться приготування кави на сонячному концентраторі та майстер-клас із запуску повітряних зміїв.

- Цією акцією ми хочемо нагадати собі та іншим, що ми, насправді, залежна країна, і в першу чергу - енергетично. Так склалось, що більше 20 років державні мужі тільки збільшували енергетичну залежність України, на чому сколотили шалені статки, побудували замки та облаштували їх золотими унітазами. Більшість українців відчула збільшення вартості комунальних послуг і шукає шляхи, які дозволять заощаджувати. Ми такі рекомендації надамо, бо самі спробували зробити "енергоефективну реформу" в своїх квартирах, - розповідає «ВСІМ» організатор акції, голова правління Хмельницького молодіжного клубу розвитку Степан Кушнір.

Стартом акції стане Energy Quest, на якому учасники зможуть показати те, як вони сприймають проблему енергозалежності та як бачать шляхи її вирішення.

Відео дня

- Квест нам допоможе знайти спільну мову з молоддю та донести їм в ігровій формі важливість змін в сфері енергоефективності. Ми надамо певні факти, словосполучення, а команди в творчій формі повинні будуть візуалізувати це на світлинах. На найбільш креативних чекатимуть подарунки., - зазначає Степан Кушнір.

Програма акції передбачає також різноманітні екологічні майстер-класи, спортивну вікторину, патріотичний бодіарт, настільні ігри, конкурси та подарунки від спонсорів, а також святковий концерт.

Захід відбудеться: 24 серпня 2015, 17.00, площа біля ТЦ «Агора».  

Нагадаємо, що у День Незалежності на Майдані відбудуться виступи народних ансамблів та кращих спортивних секцій міста і фестиваль-конкурс «Я артист-патріот», на майданчику біля кінотеатру імені Шевченка майстри народної творчості продемонструють свою продукцію, вулицями міста проїдуться велосипедистки у вишиванках. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up