Яку сковорідку купити? Поради при виборі (новини компаній)

Сковорідка - обов’язковий та неодмінний елемент кожної кухні. Купити таку, яка дійсно буде помічником у приготуванні їжі, завдання насправді непросте. Допоможемо вам у цьому.

Навіть досвідчена господиня може загубитися у широкому асортименті сковорідок, яким багатий будь-який магазин посуду чи інтернет-магазини. А якщо роль покупця припала на чоловіка, який шукає подарунок дружині чи просто недосвідченого кулінара, то завдання ускладнюється. Ловіть прості поради, які вам точно допоможуть.

Перше - визначтесь для чого саме потрібна сковорідка. Адже вони бувають різних видів. До прикладу є суто для млинців, яка має унікальне покриття і низькі борти. Тут ви зможете приготувати омлет чи оладки, але вона не підійде для приготування, до прикладу, овочевого рагу.

Існує 6 видів сковорідок. Завдяки цій статті ви навчитеся на вигляд визначати кожен із них та в підсумку обрати ту або ті, які вам потрібні.

Класичні або універсальні

Такі сковорідки обов’язково є круглої форми. В усіх них є довга ручка. Інколи дві. Висота стінок, діаметр та товщина матеріалу можуть бути різними. Найбільш поширеними і оптимальними є сковорідки діаметром 18-24 сантиметри.

Такий посуд купується для регулярного використання на кожен день. На них ви зможете приготувати практично все. Засмажити м’ясо або рибу, затушкувати овочі чи зробити смачний соус.

Особливістю таких сковорідок є те, що їх не можна ставити в духовку. Виключно на плиту.

Жаровні

Вони досить схожі на попередні. Але, на відмінну від класичних, жаровні можна ставити в духовку. Дозволяє це робити форма ручок, яких у такого виду посуду дві. Вони невеликі й, завдяки точковому методу зварювання, не нагріваються. Ще один плюс жаровень, завдяки кращій компактності, їх легше помістити у холодильник.

Загалом жаровні частіше використовують професійні кухарі. Але й для дому вони дуже навіть підійдуть. Їхня особливість - товсте кількашарове дно. Завдяки цьому температура розподіляється рівномірно й продукти однаково готуються в центрі та по краях.

Приготувати на жаровнях можна практично все, що заманеться. І зробити це навіть на відкритому вогні. Знову ж таки, завдяки специфіці ручок.

Сковорода-гриль

Головна особливість таких сковорідок - їхнє дно. Воно ребристе. Завдяки цьому на продуктах з’являються характерні смужки, як на барбекю. Такий посуд може бути круглої, квадратної чи прямокутної форми.

Ще одна специфіка гриля, тут потрібно значно менше масла. Ще менше його потрапляє в саму їжу. Адже воно залишається у ямках дна, до яких продукти практично не торкаються. Попри це, їжа все одно виходить смачною та соковитою й має соковиту скоринку. А ще така їжа є більш дієтичною та корисною.

Сотейник

Це мікс сковорідки та каструлі. Сотейники вищі від своїх колег. Але мають значно товстіші стінки і дно. Це дає змогу рівномірно розподіляти температуру по всьому посуду.

На сотейниках можна готувати м’ясні страви, десерти, яєчні чи навіть супи.

Сотейники можуть підходити як для плити, так і для духовки. Для зручності можна придбати такий посуд із термометром чи шкалою, яка дозволяє контролювати рівень рідини.

Млинниця

Такі сковорідки є найнижчими. У них дуже малі стінки. А ще вони мають рівне дно. Завдяки цьому на них чудово готувати млинці, сирники, омлети чи деруни.

Більшість таких сковорідок йдуть без кришки. Мають довгу ручку й часто в комплекті йдуть лопатки, які спростять приготування млинців.

ВОК

Із популярної китайської кухні в нас прижилися ВОК сковорідки. Вони мають унікальну форму конуса й звужуються до дна. Завжди мають круглу форму та високі стінки.

Такі сковорідки мають ручки з обох боків і напівкруглу кришку. У ВОК температура розподіляється нерівномірно. Більше йде на дно, менше на стінки. Але нагріваються вони швидко й довго тримають тепло.

ВОК чудово підійдуть для приготування страв китайської кухні, напівфабрикатів та страв із об’ємними інгредієнтами.

Яку б сковорідку ви не обрали, вона має мати антипригарну поверхню. Вона потовщує посуд і покращує його ефективність. Завдяки цьому вдасться уникнути пригорання продуктів до дна.

Загалом сковорідка, це не та річ, яку ви будете купувати часто. Тому краще викласти трішки більше грошей і купити дійсно якісний посуд, який прискорить та спростить процес приготування і допоможе зробити ваші страви дійсно смачними.             

keyboard_arrow_up