Для хмельницьких школярів не вистачає підручників. Книги не встигли надрукувати

Для хмельницьких школярів не вистачає підручників. Книги не встигли надрукувати
Найбільш проблемна ситуація з підручниками для четвертих та сьомих класів. Освітяни кажуть - нову програму запровадили, однак книжки надійти ще не встигли. Не вистачає їх і для найменших – кількість першачків зросла, а додрук підручників не проводився.

В управлінні освіти Хмельницької міської ради розповідають, що така ситуація є загальною по Україні і наразі може швидко вирішитись.

- Така ситуація є скрізь. З четвертими та сьомими класами в деяких школах важче, адже вони перейшли на інші програми відповідно до нового державного стандарту. Це перший рік, коли підручники для цих класів не надійшли вчасно і на сьогодні ми їх ще не маємо, - пояснює «ВСІМ» заступник начальника управління освіти Тетяна Дупляк. – Поки діти отримують інформацію із попередніх підручників та посібників або ж з електронної версії, яка є легкодоступною для всіх.

Окрім цього, не забороняють і вчителі користуватись школярам електронними підручниками під час уроків. 

Відео дня

Виникла проблема із першачками. Для перших та других класів теж поки не вистачає підручників. Це пов’язано із демографічною ситуацією. Цього року за парти хмельницьких шкіл сіли 3865 першокласники і це більше на 400 діток, порівняно із минулим роком. Однак про додатковий друк шкільних посібників та підручників поки не йдеться.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Ксенія

    ДОБРЕ , АЛЕ  ВВАЖАЮ, ЩО  НАШІ  КЕРОВЦІ  ТРОХИ  ЗАБЛУКАЛИ  В  ТРЬОХ  СОСНАХ.  ВОНИ  ВИРІШИЛИ  ,ЩО  НЕ ПОТРІБНІ  ДІТЯМ  ПІДРУЧНИКИ  , ЗАГРАЛИСЯ  І  ЗАБУЛИ  ,ЩО  ПЕРШЕ  ВЕРЕСНЯ  МИНУЛО  І  ДІТИ  ВЖЕ  В  ШКОЛАХ...ВИ  СКАЖІТЬ,ЯКІ  ПАТРІОТИ  СКЛАДАЛИ  НАВЧАЛЬНУ  ПРОГРАМУ? В  10  КЛАСІ  1  ГОДИНА  НА  ТИЖДЕНЬ  УКРАЇНСЬКОЇ  МОВИ. ЦЕ  ЩО  ЗА  БАРДАК ? ЗАТО  ІСТОРІЮ  СІРІЇ  14 СТ.  ВЧИМО   ДОСКОНАЛО  НЕ  ОДНУ  ГОД. А  КІНЦЕВИЙ  РЕЗУЛЬТАТ  -ДЕГРАДАЦІЯ......

    Anonymous reply Ксенія

    А ви бачили НОВІ підручники ? В них нічого незмінилось, лише умови задачі помінялись сторінками А в англійській мові додалась АЖ! одна година.



    Нехай сідають і вчаться за старими книгами

    Anonymous reply Anonymous

    Доречі ТЕНДЕР на друкування нових книг тіко! обявлен. Ждуть поки кандидати визначяться в розмірі чемоданів. А потім обявлять аукціон книг. Дапоки надрукують. То нові підручники ви побачите нераніше березня.
  • Дорош Илма

    Так це зрада чи перемога? Зрозуміло, це Путін винен!

    Анонім reply Дорош Илма

    винен сільський біженець!

    Anonymous reply Анонім

    Тебе про фому а ти про ерему

    Дорош Илма reply Анонім

    Сільський біженець-це Яценюк,який обіцяв пару місяців тому, що на 1 вересня всі учні будуть забезпечені підручниками?

    PAL reply Дорош Илма

    Обещания яценюка стоят очень дорого. Привыкший вымогать деньги с однопартийцев, он перешел на чистый рэкет украинцев, выполняя условия займов у ЕС. Вот увидите, придет время, когда он будет бегать от народа
  • Анонім

    зато весь город завален листовками от кандидатов
  • Anonymous

    Нехай скачають на плашети  електроне видання.



    І гроші нетреба тратити і скаліозу небуде.



    Вконтактах є ціла бібліотека і підручників і додаткі-зошитів і відповідей

    Anonymous reply Anonymous

    Навіщо травмувати дитині ростущу грудну клітину, зажимати льогкі, якщо вмісті в повітрі і так 5- 15% кисню, і завдяки скаліозу зміщувати центр ваги і портити коліні сустави і ходу іпоставу дитині ???

    Anonymous reply Anonymous

    Вот вселі наприкд 3 учня вкласі,45 в школі,  і вчителька встигає 20 раз опитати кожного !! за урок і виконати вкласі домашнє завдання. Книги вони додому нетягнуть

    Анонім reply Anonymous

    такі обширні знання про села, такі серйозні проблеми із граматикою... зрозуміло хто звідки ...



    сільський біженець знову атакує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up