Коли хмельницькі школярі підуть на зимові канікули (ВІДЕО)

Коли хмельницькі школярі підуть на зимові канікули (ВІДЕО)
  • Кожен навчальний заклад індивідуально встановлює початок та закінчення зимових канікул. 

  • Школи, які навчалися за “шестиденкою” вже розпочали канікули для своїх вихованців. 

  • Дізнавайтесь подробиці. 

У грудні школярі традиційно завершують І семестр в навчальних закладах та йдуть на двотижневі зимові канікули. Цьогоріч через повномасштабне вторгнення рф війна внесла корективи в усі сфери життя українців. Чимало школярів навчаються дистанційно або на змішаній формі. В Хмельницькому деякі школи ще з вересня перейшли на “шестиденку”, аби взимку більше відпочивати. 

Коли в школах будуть канікули

Виконуюча обов’язки директора Департаменту освіти і науки Ольга Кшановська розповіла як хмельницькі школярі цьогоріч йтимуть на канікули та коли повернуться до навчання. 

У міській раді додають, що в двох школах Хмельницької громади діти пішли на зимові канікули вже з 1-го грудня. Адже навчалися за шестиденною програмою. Цьогоріч усі навчальні заклади ухвалюють рішення про початок канікул самостійно. Керуються при цьому, в першу чергу, міркуваннями безпеки. 

Відео дня

— Традиційно ми йшли на канікули в останній тиждень грудня. Деякі заклади так і планують йти в кінці грудня. Будемо бачити. Адміністрації (шкіл — ред.) вже проанонсували як будуть працювати, але ми просимо батьків моніторити інформаційні батьківські чати для того, щоб отримати достовірну інформацію. Крім того, інформація може змінюватися. Просимо батьків реагувати на це адекватно, — розповіла Ольга Кшановська. 

Коли розпочнеться ІІ семестр

Очільниця департаменту додає, що стосовно ІІ семестру навчання наразі важко щось прогнозувати. Все залежить від безпекової ситуації в громаді та в країні. Поки ж навчання з 2023-го року планують розпочати у більшості закладів з 9 січня.

— Якщо заклади в ІІ семестрі теж будуть вибирати шестиденний навчальний тиждень, відповідно в січні в них будуть довші канікули для того, щоб не було перенавантаження дітей. Батьків обов’язково будемо інформувати. Якщо не буде можливості розпочати освітній процес 9 січня ми будемо продовжувати канікули, видозмінювати весняні канікули для того, щоб діти могли навчатися в теплу пору і в світловий день, — повідомила Кшановська. 

Опитування

Коли розпочинаються канікули у вашій школі?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Da Pozi

    Альо мужики, продліть по братьски канукули, хоть до лютого, а то які приколи тут видумуєте не балуйтесь будь ласка.

keyboard_arrow_up