«Місто професій» у сквері Шевченка: дітям представили 70 спеціальностей (ФОТО)

«Місто професій» у сквері Шевченка: дітям представили 70 спеціальностей (ФОТО)
Тут і далі — фото з сайту Хмельницької міської ради
  • У Хмельницькому вчергове відбувся профорієнтаційний захід.

  • Дітям представляли різноманітні професії — від дизайнера до прикордонника.

У Хмельницькому вчергове відбувся профорієнтаційний захід під назвою «Місто професій». Захід проходив у сквері Шевченка вчора, 4 вересня. Для дітей організували локації, на яких були представлені 70 професій. Про це повідомляють на сайті Хмельницької міської ради.

Для участі у заході дітям потрібно було отримати «паспорт», який також був «трудовою книжкою». Кожен, отримав «паспорт», міг обирати будь-які локації та долучатися до «роботи». Після цього у «паспорт» ставили відмітку.

У «Місто професій» були представлені різноманітні спеціальності — наприклад, будівельник, рятівник, поліцейський, прикордонник, лікар, криміналіст, перекладач, дизайнер, водій, юрист, електромеханік, коваль, артист цирку.

Відео дня

На кожній із локацій були справжні представники спеціальностей, які розповідали про них дітям. Так, на локація поліцейських та прикордонників можна було приміряти екіпірування та посидіти за кермом службових авто.

—  Часто майбутню професію дитині нав’язують батьки. Є певна штучна престижність професій. І з цим боротися дітям дуже складно. Свідомо обрана професія — це набагато вища якість і рівень самого продукту або послуги, що надається. Тому головна мета проекту — це формування нації свідомого вибору. Щоб кожна дитина мала шанс реалізувати свій потенціал. Ми даємо дітям шанс і показуємо можливості дорослого світу. Якщо хоч один відсоток усіх дітей оберуть те, що вони хочуть, що їм подобається, у майбутньому вони будуть якісно виконувати свою роботу, — цитує сайт міської ради ідеолога проєкту «Місто професій» Тетяну Люльку.

Читайте також: Зарплата від 6 до 18 тисяч. Яку роботу пропонують у хмельницькому центрі зайнятості

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • ЧитачЧитачів

    І понесуть діти ковід у маси (класи).

    Богдан Хмель reply ЧитачЧитачів

    Ніякої дистанції і масок....

keyboard_arrow_up