30 вересня — Віри, Надії, Любові та Софії: що варто зробити у цей день

30 вересня — Віри, Надії, Любові та Софії: що варто зробити у цей день
Фото УНІАН
  • Сьогодні вшановують святих мучениць Віру, Надію, Любов та їх матір Софію. Які традиції та вірування увібрало у себе свято, читайте далі.

 

Щороку 30 вересня православна церква вшановує святих мучениць Віру, Надію, Любов та їх матір Софію.

Які традиції пов'язані з цим днем? Зазвичай ранок 30 вересня розпочинався зі сліз. Вважають, що якщо жінка поплаче, то це відлякає всі біди та невдачі від її сім'ї. На свято потрібно сходити до церкви та помолитися біля ікони трьох великомучениць. У них просять сили, здоров'я та любові. Також обов'язково варто помолитися іконі Софії. У неї просять здоров'я своїм дітям. А ще, варто поставити дві свічки біля ікони Ісуса Христа. Окрім того, з  церкви приносять ще одну свічку додому, її варто запалити вночі та поставити в хліб чи коровай і прочитати над ним молитву. На ранок цей хліб розділяють між усією сім'єю, навіть частують ним домашніх тварин. Вірять, що тоді в будинку буде спокій увесь наступний рік.

В цей день небажано поратися по господарству. Також 30 вересня раніше не влаштовували весіль і заручин, зате це дуже сприятливий день для сватання. Свято варто проводити у родинному колі.

Відео дня

Які прикмети має цей день?

  • Якщо в цей день журавлі летять у вирій, то уже через у середині жовтня обов'язково будуть заморозки.
  • Дощ у цей день віщує ранньою і теплу весну. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолій

    Показовість!!! Зроби так і так, поплач лише рано вранці, постав свічки в церкві, одну вдома, над хлібом прочитай молитву... І в результати матимете "що тоді в будинку буде спокій увесь наступний рік."
    Навіщо це все? Зайди в храм, помолись великомученикам Вірі, Надії, Любові та їх матері Софію ("Також обов'язково варто помолитися іконі Софії" - не іконі молитись, а святій на іконі). Прочитайте про життя та мучену кончину цих святих. Набагато буде більше духовної користі. Зі святом!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up