Безкоштовні квартири хмельницьким освітянам: кому вони дісталися

Безкоштовні квартири хмельницьким освітянам: кому вони дісталися
  • Щасливими володарями квадратних метрів у Хмельницькому стали п’ятеро працівників освіти.
  • Які емоції отримали щасливі власники, бачили журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 28 грудня, в Хмельницькому вручили ключі від 5 квартир. Такі “презенти під ялинку” вже третій рік перед новорічними святами робить міська рада. Цьогоріч довгоочікувані квадратні метри дісталися освітянам. Проте обов’язковою умовою для вручення ключів була наявність в родині учасника бойових дій на Сході України. Таким чином чиновники “вбили двох зайців”: житло отримали мобілізовані хмельничани та працівники освіти, які перебували на черзі роками.

Олександр Симчишин розповів, що обрати кандидатів на отримання житла було складно. Акцент робили на родинах учасників бойових дій.

 Квартири отримали родини:

Відео дня
  1. Олени Гладкої - вчителя навчально-виховного комплексу № 9. Тепер сім’я Олени проживатиме в однокімнатній квартирі в новобудові по вулиці Кармелюка, 4/2.

  2. Наталії Вікарної - вчителя спеціалізованої загальноосвітньої школи № 27. Їй дісталася однокімнатна квартира по вулиці Кармелюка, 4/3.

  3. Тетяни Холявко - вчителя загальноосвітньої школи №24. Освітянка з родиною проживатиме в однокімнатній квартирі по вулиці Кармелюка, 4/3.

  4. Юлії Буфетчинкової - вихователя ДНЗ № 8 “Малятко”. Сім’я Юлії також отримала однокімнатне помешкання по вулиці Кармелюка, 4/3.

  5. Андрія Дрозда - вчителя гімназії №2. Колишній учасник бойових дій з дружиною житимуть в однокімнатній квартирі по вулиці  Кармелюка, 4/2.

 Вдячні освітяни заспівали міському голові “Многая літа” та подякували за неочікуваний передноворічний сюрприз.

"Працюю вчителем та треную бойовий гопак"

Своїми емоціями від отримання однокімнатної квартири у Хмельницькому поділився з журналістами vsim.ua Андрій Дрозда. У чоловіка педагогічна родина, він разом з дружиною Оксаною безкоштовно навчає дітей від 4 до 14 років мистецтву бойового гопака. Кілька років провів у зоні бойових дій, а після реабілітації повернувся до улюбленої справи. Тепер виховує патріотичний дух у підростаючого покоління.

- Стаж роботи у школі в мене вже не такий і великий, всього 5 років. Але це лише офіційно і не рахуючи перерв. Викладав образотворче мистецтво 2 роки, паралельно працював у початковій школі та був за сумісництвом вчителем фізичного виховання. Працював і у вищих навчальних закладах та інтернаті практичним психологом. Зараз працюю в гімназії №2 міста Хмельницького, де викладаю предмет “Захист вітчизни”, крім цього треную бойовий гопак в дитячо-юнацькому центрі в Раковому, - розповідає Андрій Дрозда.

Пішов добровольцем та воював на Сході

 Перерву у професійній освітній діяльності Андрій робив на участь у бойових діях на Сході України. Був активним учасником Революції Гідності та разом з побратимами з Майдану створив групу “Плоскирівська сотня”. В 2014 відправився добровольцем в зону бойових дій. Демобілізували Андрія в 2016 році, майже після двох років несення служби.

- Я спочатку був добровольцем, а потім вступив у регулярні війська. Не працював за професією майже три роки, бо два неповні роки служби і потім реабілітація зайняли трохи часу. Після війни було важко пристосуватися до мирного життя, проте дуже хотів повернутися в школу. Дуже підтримувала дружина. Зараз разом тренуємо близько 40 дітей бойовому гопаку.

 "Це був як грім серед ясного неба"

 Ключі від квартири стали для чоловіка повною несподіванкою. Андрій розповів, що перебував на черзі як працівник освіти і окремо його поставили в чергу на житло як учасника бойових дій.  

- Це був як грім серед ясного неба. Як град серед білого дня, тому що вночі гради видно, спочатку спалахи, тоді звуковий шум, а тоді вже снаряди. А вдень тільки чутно постріл і падає снаряд, спалаху немає, відповідно швидкість граду швидша. От і для мене ця квартира мала подібний ефект неочікуваності. А буквально вчора ввечері нам зателефонував юрист і повідомив приємну звістку. Я то стояв на загальній педагогічній черзі ще з 2003 року, проте в те, що щось з цього вийде взагалі не вірив, - поділився емоціями Андрій Дрозд.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Nadiia Frolenkova

    Дякуємо захисникам Батьківщини! Вітаємо з заслуженою нагородою!
  • Оксана Поліщук

    Вітаю, Андрій!!!
  • Сіма

    Пішов добровільно вбивати людей і за це отриимав житло.  Жак. Вбивцям роздають житло за рахунок нормальних платників податків
  • Лена Хома

    Андрій , вітаю! Щасливого життя у новій квартирі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up