Біля хмельницького колегіуму висадили калинову алею

Біля хмельницького колегіуму висадили калинову алею
  • Перед входом до колегіуму Козубняка тепер ростиме калинова алея.
  • Її присвятили загиблим захисникам України.
  • Як саджали кущі калини, бачили журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 12 жовтня, у Хмельницькому колегіумі імені Володимира Козубняка урочисто висадили калинову алею. Цю подію приурочили до Дня захисника України, який святкуватимуть 14 жовтня.

На урочистості були присутні керівники школи, чиновники з міської ради, учні колегіуму та їх батьки. Учасники заходу заспівали гімн України та схилили голови, згадуючи загиблих захисників України.

Відео дня

Кущі калини висадили по обидва боки перед входом до будівлі колегіуму. Висаджували рослини учні перших та одинадцятих класів. Усі були одягнені у вишиванки. Ямки для кущів викопали заздалегідь. Першачки з допомогою одинадцятикласників підливали кущі водою.

Також тут відкрили пам’ятну дошку. Вона нагадуватиме про значення калинової алеї.

Про висадження калинової алеї розповіла директор Хмельницького колегіуму Оксана Віхтюк:

— Ідея була моя, але її одразу ж підхопили абсолютно всі: й батьки, й учні, й учителі. Біля школи у нас калини не було ще. Ми садили раніше, але вона чомусь не приймалася. Тому ми вирішили, що зробимо усе, щоб вона прийнялася, зробимо урочисте відкриття. Саджанці закупили сортові, підготували ґрунт. І я сподіваюся, що вже тепер калинова алея буде біля школи. Адже біля кожної будівлі має бути калина як оберіг, як символ України. Сьогодні ми висадили 24 кущі і плануємо висаджувати ще. Це у нас буде традицією. Щороку до Покрови одинадцятикласники та першокласники будуть досаджувати калину.

Нагадаємо, що сьогодні вранці на майдані Незалежності хмельничани покладанням квітів вшанували земляків, які загинули на Євромайдані та під час війни на Сході України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up