“Блошиний” ринок у Хмельницькому: що продають та які ціни

“Блошиний” ринок у Хмельницькому: що продають та які ціни
  • Щонеділі в парку Франка влаштовують імпровізований базарчик.
  • Колекціонери розкладають різноманітний крам просто на тротуарах.
  • Що можна придбати, по яких цінах та хто приходить на “блошиний ринок”, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Старі платівки, рідкісні іспанські підсвічники, зброя часів Другої світової, баяни, грамофони, іграшки, монети, сантехніка, картини та велосипеди - все це, і багато іншого, чекає на своїх власників у парку Франка. Щонеділі сюди з’їжджаються колекціонери з усього міста, щоб продати якусь річ із своєї колекції таким же поціновувачам.

Продавці розкладають товар прямо на тротуарах. На своїх клієнтів тут чатують з 9-ї до 14-ї години. Відвідувачі є і біля раритетних речей, і біля сучасного секонд-хенду. Є й ті, хто прийшов на ринок, як на екскурсію аби подивитися на різноманітні монети, значки, техніку чи інші речі, які їх продавці збирали не один рік. Для когось похід сюди є певною традицією. Тут люди можуть поспілкуватися з іншими любителями старовини, придбати чи обміняти черговий експонат до своєї колекції.

Серед різноманітного краму на “блошиному ринку” можна знайти дуже цінні та дороговартісні речі. Є експонати, які коштують більше 10 тисяч гривень, а є й ті, за які просять копійки.

Відео дня

На “блошиному” ринку продають вживану сантехніку, інструменти, та запчастини до автомобілів різних марок. Вагомо, що коштують там речі значно дешевше ніж на звичайному ринку чи магазинах б/у техніки.

“Продає ексклюзив”

Хмельничанин Віктор говорить, що продає лише ексклюзив. Всі товари привезені з Європи. Датуються 70-и роками минулого століття, є і старші.

  • В мене все європейське. Речі привезені з Іспанії, Франції та Німеччини. Я раніше займався автобусами. Купував за кордоном, а тут перепродував. Коли був у якомусь європейському місті, завжди заїжджав на ринки антикваріату та старовинних дрібничок. Є в мене і речі, які коштують шалених грошей, це раритети 1700-1800-х років, але їх я зберігаю і на продаж не виставляю. Сьогодні, наприклад, що продаю  із самого дорого, то це камінний іспанський набір. Він складається із двох канделябрів і годинника. Виготовлений із старовинного металу силуміну. Коштує такий 10 тисяч гривень. Можу звісно продати і не комплектом, а поодинці, тоді ціна договірна. Є іспанські вази 40-50-х років та ще багато цікавого. Іноді я міняюся якимись речами із тутешніми колекціонерами, в них також часом прапляються цікаві для мене речі, а натомість їм я можу, щось запропонувати із своєї колекції. На обмін зазвичай пропонують речі колишнього СРСР.

“Все з Європи”

Вячеслава ми застали за роботою, він саме демонстрував потенційним покупцям посуд із своєї колекції. У нього речі також привезені з Європи. Вони молодші ніж у Віктора, і придбані переважно в сувенірних лавках. Відповідно ціна на них значно нижча.

  • Все з Європи: Голландія, Франція, Німеччина. Колись щось на заробітках купив і привіз, а коли треба гроші - продаю. Раніше була велика колекція, зараз багато продав уже. В мене є багато цікавих скриньок, тарілки, аудіотехніка. Все десь із 70-80 років минулого століття. В мене все не дороге. Можна придбати європейську оригінальну шкатулку, якої точно ні в кого не буде за 200 гривень, - розповідає Вячеслав.

"Чеканка цінна, бо її мало"

Петро колекціонує чеканку (рельєфні картини). У нього є роботи радянських заводів зі всієї України. Особливо він пишається картинами ручної роботи. Говорить, що в Хмельницькому чеканщиків наразі взагалі не має. Тому його колекція особливо цінна.

  • Є багато штамповки із заводу, а є й ручна робота. У нас ще в місті залишилися колекціонери, які збирають ручну чеканку, але їх мало. А самих чеканщиків взагалі не залишилося. На ринок я привожу далеко не весь товар з моєї колекції. Все не помічається в машину упакувати ,коли везу, бо є дуже багато різноманітного краму. Ціни на чеканку залежать від сюжету і від того чи це штамповка чи ручна робота. Стартують від 80 гривень і вище. Також у мене є окрема колекція годинників. Це переважно механіка, вона особливо цінується, - розповідає Петро.

"Колекціоную баяни"

А от у пана Віталія більшість саме радянської продукції. Він з юності грає на баяні, тому колекціонує саме цей інструмент. На камеру говорити не хоче, каже, що старуватий для публічності. Проте за свій товар залюбки розповідає.

  • Перший, зелененький баянчик - дитячий, на півтори октави. На ньому можна грати будь-яку мелодію, як і на великому. Другий “Тула” - в дуже гарному стані зберігся. Третій теж виробництва “Тула” на 4 октави. Всі вони працюючі. Сам нещодавно грав. Я взагалі люблю цей інструмент з юності. Збирав колекцію роками. Зараз настав такий час, що іноді доводиться нею ділитися, - розповідає чоловік.

Також на “блошиному” ринку велика кількість старовинних рапір, кинджалів та вогнепальної зброї Другої світової. Про неї колекціонери не говорять, адже поруч продають навіть патрони, тому від журналістів тримаються осторонь.

Поруч із раритетами на ринку продають сучасний секонд-хенд. Тут і дитячі іграшки, і одяг, і взуття, і вживані велосипеди. Все по прийнятних цінах та на будь-які потреби. Вже сьогодні тут можна буде придбати щось оригінальне для домашнього вжитку та отримати море вражень. Адже, справді, на “блошиному” ринку є рідкісні та унікальні речі, які чекають на свого покупця.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.



 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Раиса Глебова

    Дуже люблю цей базарчик, навіть дітей вожу як на екскурсію.
  • Alesya Baranova-Golybtsova

    А продають там пухові хустки, може звернули увагу(хоча, зараз не сезон, скоріш)?
  • Марина Чорна

    Мне кажется на смену блошиным рынкам уже давно пришли Виолити и ему подобные большие интернет-ресурсы. По крайней мере на нашем блошином рынке уже давно ловить нечего
  • Микола

    Пишіть без помилок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up