Чому Хмельницький "пасе задніх" у рейтингу публічності

Чому Хмельницький "пасе задніх" у рейтингу публічності
Фото Хмельницької міської ради
  • Хмельницький посів лише 15 місце у рейтингу публічності за 2017 рік. 
  • Результати називають задовільними. Але все одно і міська рада, і мер, і депутати не є публічними. 
  • Чому відстає Хмельницький, пояснили в "ОПОРІ".

У 2017 році Хмельницький отримав результат 63,9% і увійшов до категорії міст із задовільним рівнем публічності. Порівняно з минулим роком, місто було на вищій, 8-й сходинці рейтингу, але з нижчим загальним результатом 59,6%. Непублічними у Хмельницькому залишаються виконавчі органи міської влади та міський голова. Натомість рівень публічності депутатського корпусу зріс. Про це йдеться у прес-релізі громадянської мережі "ОПОРА". 

Публічність міського голови. У 2017 рівень публічності міського голови Хмельницького становив 65%.

Як виявилось, на сайті міської ради нема всієї інформації про мера. До прикладу, відсутні відомості про його партійну приналежність, не зазначено адреси електронної пошти, немає активного гіперпосилання на декларацію про майно й доходи. Так само немає інформації про його радників та відсутні протоколи засідань конкурсних комісій, оприлюднюються не всі розпорядження міського голови. Були зауваження й до оприлюднення міського бюджету, оскільки нема доступу до зведеної редакції бюджету з усіма змінами. 

Відео дня

Публічність виконавчих органів міської ради. Індекс публічності виконавчих органів Хмельницької міської ради становить 58%. Це означає, що про діяльність установ та організацій, які підпорядковані міській раді подано мало інформації. 

Немає на сайті і біографічних даних керівників виконавчих органів, а також біографічної та контактної інформації членів виконавчого комітету. Не оприлюднені податкові декларації заступників міського голови. Відсутній вичерпний перелік установ, підприємств та організацій, що належать до сфери управління виконкому. Інформація про час засідань виконавчого комітету, а також час і місце проведення громадських слухань оприлюднюється не завжди вчасно.

Публічність депутатів міської ради. У 2017 році істотно зріс рівень публічності депутатів Хмельницької міської ради – з 50 до 69%.

З недоліків назвали те, що не всі депутати вказали свої контактні дані на сайті міськради, у багатьох наявні контакти лише їхніх помічників. Немає декларацій про майно і доходи депутатів. Не завжди вчасно на веб-сторінці ради оприлюднюються проекти порядку денного сесій та рішень міської ради. Відсутня інформація про запити депутатів.

Попри наявність на сайті міської ради депутатських звітів за 2017 рік, лише кілька з них відповідають вимогам, тобто містять інформацію про роботу в раді та в окрузі. Помилка більшості депутатів в тому, що в своїх звітах вони поінформували виборців лише про роботу в окрузі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up