Чому поліція не зупинила депутата від “Свободи”, коли він трощив турнікет в Будинку рад

Чому поліція не зупинила депутата від “Свободи”, коли він трощив турнікет в Будинку рад
  • Вчора депутат облради від ВО“Свобода” Віктор Бурлик розтрощив скляний бокс і турнікет в Будинку рад.
  • Поки депутат махав молотом, поліція мовчки спостерігала. В результаті пошкодили майно вартістю в 43 тисячі гривень.
  • Чому так діяла поліція, яке покарання загрожує винним і хто може відшкодувати збитки, дізнавалися журналісти vsim.ua.

 - Я вважаю неподобством, коли голова адміністрації орендує приміщення в обласній раді і ставить у центральному холі турнікет. Це все одно, щоб я поставив шаурму на вході. Без ніякого дозволу. Собі просто поставив. Це неправильно. Всі причини я написав на своїй сторінці у Фейсбук, - прокоментував vsim.ua депутат облради Віктор Бурлик.

Як трощили “будку”

В середу, 15 березня, депутати Хмельницької облради зібралися на позачергову сесію. На порядку денному у них стояло одне питання: про розгін блокади біля Кривого Торця. Його розгляд затягнувся більш, як на дві години. Більшість часу депутати формували текст звернення до вищого керівництва держави. Для цього оголосили перерву.

Відео дня

Депутати розійшлися. Віктор Бурлик вийшов на вулицю. Повернувся із десятком хлопців у масках і молотом в руках. Вони попрямували до пропускного пункту, який восени минулого року встановили в холі Будинку рад.

Близько 20 ударів молотом і турнікет не витримав. Верхня його частина ледь трималася. Бурлик разом із своїм однопартійцем Іваном Гончаром зірвали її. Далі взялися за будку із металопластику. Товкти її і розбивати скло вже взялися і хлопці, які прийшли у масках разом із депутатом.

«Хоче трощити – нехай трощить»

Усі це дійство присутні сприймали із вигуками «молодець» і вітали оплесками. Спокійно дивилася на все це нацгвардійці і поліцейські. Чому ж так пасивно вони діяли, ми запитали в патрульних.

- На місці події крім патрульних була слідчо-оперативна група. Вони все бачили і казали, що у них все фільмується. Патрульним вона сказали робити все так, щоб люди не брали в цьому участь і не травмувалися. Особа собі хоче трощити, то нехай трощить. Знімаємо, документуємо, опитуємо свідків. Після завершення всього, патрульні натягнули стрічку і почали опитувати свідків. Фактично робили усе, щоб конфлікт не провокувати. Там були активісти, які за цю будку і виступали за знесення будки. Аналогічно охорона, яка в тій будці сиділа. Її теж відправили і сказали не втручатися, о це може спровокувати конфлікт. Всі люди, які там були, відмовилися давати пояснення. Тому буде важко доказати якусь статтю кримінального кодексу, бо немає потерпілої сторони. Цим далі займатиметься слідство, - розповів vsim.ua речник патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

«Мене це вже не лякає»

Поліція дивилася, збирала докази й опитувала свідків. Один із працівників Хмельницького відділу поліції знімав усе на відеокамеру. Зібрані матеріали вивчатимуть в рамках розслідування. Відомості по ситуації в Будинку Рад внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань. Поки кваліфікували правопорушення за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». Вона передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років. Ми запитали,  чи думав про це сам Віктор Бурлик, коли вирішив потрощити турнікет: 

-  Мене це вже не лякає, - коротко відповів на це питання журналістів Віктор Бурлик.

Хто відшкодує збитки

Після завершення розслідування справу мають передати до суду. Саме там вирішать, чи є винні і яке вони понесуть покарання. Також в суді мають визначити, чи відшкодує хтось збитки за пошкодження майна. Рішення поліції і Феміди чекають і в ОДА.

- Звернення до поліції вже є. Ми його написали ще вчора, - коротко прокоментував голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук.

В заяві до поліції попросили знайти винних, які пошкодили майно, вартістю в 43 тисячі гривень. Контрольно-пропускний знаходиться в безоплатному користуванні ОДА. Також в адміністрації повідомили, що поки не вирішили, чи будуть відновлювати турнікет і будку для охорони. Не знають і про те, хто буде відшкодовувати збитки, які були завдані через пошкодження пропускного пункту. Кажуть, що все вирішуватиметься після завершення слідства поліцією та в суді. Слідкуйте за оновленнями і життям Хмельницького на vsim.ua.

Нагадаємо, пропускний режим в Будинку рад встановили в листопаді минулого року. Голова ОДА Олександр Корнійчук пояснив, що турнікет встановили згідно розпорядження облдержадміністрації № 100/2016-р"Про затвердження Правил пропускного режиму до адміністративних приміщень, які перебувають у користуванні Хмельницької обласної державної адміністрації"; листа Управління Служби Безпеки України у Хмельницькій області від 20 вересня 2016 року, в якому йдеться про «синій» рівень терористичної загрози (потенційної загрози) для Хмельницької області Антитерористичним центром при СБУ України; листа Оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України від 7 листопада. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Korusan Kariir

    Этот курятник портит вид адм-ции. Белый, пластиковый, вообще в полный раздрай с интерьером учреждения, посреди входа... Бельмо на глазу. Пропускной режим нужен, не спорю, особенно во время, когда любой сеп может беспрепятственно зайти и оставить в туалете рюкзак со взрывчаткой. Но не это убожище из белого пластика.
  • нашатырь

    Нормальна поліція !!! Живуть по принципу - дзоніть коли вбють, а доки Вас пиз...ть то нема чого відволікати . Це повна деградація МВС.!!!!
  • нашатырь

    Нормальна поліція !!! Живуть по принципу - дзоніть коли вбють, а доки Вас пиз...ть то нема чого відволікати . Це повна деградація МВС.!!!!
  • Мастер Автополив

    потому что это имущество куплено за наши налоги. а полицаи как и чинуши тупо жируют на наших налогах, поэтому им как бы фиолетово.

    Антіпко reply Мастер Автополив

    Ну правильно, він його не купував. Але це не виправдовує владу, яка ховається від людей за турнікетами

    Сергій Якубенко reply Антіпко

    А ти мастер во всьому чи тільки в поливанні брудом?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up