Чому у Хмельницькому активно замінюють асфальт на плитку

Чому у Хмельницькому активно замінюють асфальт на плитку
Хмельничани дещо здивовані таким змінам. Чому саме зараз, а не навесні чи влітку, і чому обрали саме це покриття «ВСІМ» дізнавалися у начальника управління житлово-комунального господарства Віктора Чапайди

-По-перше не було коштів, по-друге в нас по всьому місту, це не тільки плитка, а й інші роботи практично не виконувалися у зв’язку з динамікою цін на матеріали. Ви можете прослідкувати по асфальтуванні доріг. Ви бачили, що в першій половині року взагалі нічого не робилося, тому що майже до травня місяця взагалі вартості на бітум не було. Щоб вона була, то була б більш динамічна.

Скільки коштів і хто їх виділив на нове покриття тротуарів?

-Близько п’яти мільйонів гривень загальна вартість по місту. По капітальному ремонту йде приблизно 3.5 мільйони гривень, і по поточному до 1.5 мільйони. П’ять мільйонів з державного бюджету, це не місцеві кошти.

Відео дня

Матеріали закуповувалися коли долар був ще вісім, чи коли різко «стрибнув» вгору?

-Закуплено матеріали коли долар був ще вісім. В нас на сьогоднішній день ціна є твердою, тобто в нас є український виробник. Плитка з міста Хмельницького. Вартість плитки коливається 100-109 гривень за квадратний метр, вартість не змінна. Та вартість, яка була закладена в кошторис вона не міняється.

Чому саме плитка, а не як раніше, асфальт? Якісь ще варіанти були?

-Давайте будемо до кінця чесними, нормального асфальту в нас практично ніде не має. Тому що в нас є такий асфальт, є такі норми, які потрібно покращувати. Ми виконуємо вимощення тротуарної плитки, в нас основні об’єкти це державного і місцевого значення. Це бібліотеки, музеї, різні установи, тому в принципі ми біля якихось комерційних об’єктів не вимощуємо. Ми покращуємо благоустрій міста, є можливість ми покращуємо. Ви знаєте, що плитка на сьогоднішній день самий універсальний матеріал. По місту міняються кабеля, ведеться зміна комунікацій, і потім робиться відновлення. Так от, всі відновлення покриття якщо робити асфальтним бетоном то відновлення потім починає просідати. Як би його не робили якісно, недоліки є. А вимощення тротуарної плитки це все усуває, тобто прийшла організація яка виконує ремонтні роботи чи аварійні вони демонтують плитку, виконують роботу, і потім назад її ставлять. І її в будь-який момент можна вкласти, вона залишається. Це є матеріал який є відновлювальний, декілька разів можна використовувати.

Загалом скільки плитка має прослужити?

-Взагалі то гарантійний термін рік-три, а термін експлуатації досить великий, не менше 10 років. Плитка служить набагато краще ніж бетонне покриття.

Погода дозволяє продовжувати роботу в холод?

-Звичайно, навіть якщо вже йдуть приморозки, і є підготовлена поверхня, роботу можна виконувати і в пониженій температурі.

Чи планується ще десь окрім державних закладів вмощувати плитку по місту? 

-Зараз ні, це декілька місць є таких по місту. На слідуючий рік так. Міська рада і керівництво міста прийняло рішення зробити всі тротуари міста, особливо на початку центру, вимощити тротуарною плиткою. Тобто це дуже практично на сьогоднішній день. Можете подивитися скоро будуть розпочинатися роботи біля Ангела Скорботи, біля бібліотеки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (72)
  • Анонім

    тут все ясно, у сынка есть заводик/фабрика по изготовлению брусчатки... деньги надо чтобы осели в семье, все просто!
  • Coroid

    Брав собі плитку за 60 грн за кв.м. оптом гарної якості.

    Николай Зубров reply Coroid

    вы же не предприятие и не платите государству налоги по полной программе.
  • Антон Владимирович

    Хорошо, когда что-то делают. Плохо, когда вообще ничего не делается.
  • Gk Gr

    Деньги в трубу,лучше асфальт положили на дороги где надо.....

    Правдолюб reply Gk Gr

    А потім інші будуть кричати, що не хочуть жити на асфальті. За плитку вони нічого не згадували. Тому плитка.

    Николай Зубров reply Gk Gr

    вы не компитентны, извините.

    хмельничанин reply Николай Зубров

    ваша компИтентность и образование также не вызывают доверия..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up