Де на Хмельниччині заборонено ловити рибу з 1 листопада

Де на Хмельниччині заборонено ловити рибу з 1 листопада

До весни впіймати рибу законно можна буде не на всіх водоймах області.

Починаючи з 1 листопада до весняно-літньої заборони на зимувальних ямах забороняється любительське, спортивне та промислове рибальство. У Хмельницькій області у список заборонених місць підпадають 11 зимувальних ям:

Мартинківське водосховище

  • Акваторія в районі річки Ушука в селі Курівка Волочиського району

Дністровське водосховище

Відео дня
  • Від місця впадання річки Жванчик в Дністровське водосховище 150 метрів  вниз і вверх
  • Акваторія від впадання річки Боговичка 1 км. Вниз по течії
  • Акваторія від впадіння річки Студениця в Дністровське водосховище
  • Акваторія від села Стара Ушиця 3 км. Вгору до впадіння річки Ушиця
  • Акваторія від села Калюс (впадіння річки Калюс у водосховище) 2 км. Вгору
  • Від села Березівка 500 метрів вниз до гирла річки Данилівка
  • Від села Рудківці 1 км. Вниз

Річка Горинь

  • Полянський піщаний кар’єр  від залізничного мосту по витоку річки Горинь 50 метрів Славутський район

Річка Збруч

  • Від села П’ятничани вниз по течії до села Мала Бережанка Чемеровецького району

Басейн річки Збруч

  • «Збручанська водойма» - вверх по течії від дамби біля села Вочківці Волочиського району 250 метрів по ширині дамби відповідно до розмітки.

Для тих, хто знехтує забороною на вилов риби, передбачені штрафи й навіть кримінальна відповідальність. Грошові покарання можуть сягнути від 34 гривень до 6,8 тисячі гривень. Міру покарання планують збільшити.

 «Ми плануємо збільшити розмір штрафів не тільки за порушення і незаконний вилов на зимувальних ямах. Наприклад, за порушення правил рибальства зараз штраф складає 34-170 грн. Планується, що мінімальний штраф за такий вид порушення буде 1700 грн. За певні види порушень, наприклад, за вилов на зимувальних ямах з використанням електровудок чи вибухових засобів буде передбачена виключно кримінальна відповідальність», – йдеться у повідомленні Державного агентства рибного господарства України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up