Де вигулювати собак? У Хмельницькому шукають місця (ОБГОВОРЕННЯ)

Де вигулювати собак? У Хмельницькому шукають місця (ОБГОВОРЕННЯ)
  • Зараз у Хмельницькому немає визначених місць, де вигулювати домашніх улюбленців.
  • В міській раді вирішили виділити для цього земельні ділянки у кожному мікрорайоні. 
  • А де б ви хотіли вигулювати собаку? 

Зони для вигулу домашніх тварин мають бути облаштовані при кожному ЖЕКу. Їх має бути декілька на один мікрорайон. У Хмельницькому такі місця були ще в радянські часи. Пізніше ділянки "поросли" новобудовами. За те, аби створити у місті території, де хмельничани зможуть вигулювати собак, хочуть взятися наступного року. 

Зараз "Центр поводження з тваринами" при КП "Спецкомунтранс" організував опитування на своїй сторінці у Фейсбук, аби містяни допомогли обрати місця, на яких облаштують зону для вигулу домашніх улюбленців. 

Відео дня

- По місту в різних мікрорайонах мають бути площадки для вигулу собак. Земельні ділянки хоче виділити міська рада. Площадка буде огороджена парканом, аби не заважати іншим міешканцям. Також господарі собак повинні будуть прибирати за своїми тваринами, - розповідає vsim.ua начальник "Центру поводження з тваринами" Владислав Мідляковський. 

Друзі, а де би ви хотіли вигулювати свого домашнього улюбленця? Свої пропозиції залишайте у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сірко собака

    Скільки не читаю про те що намагаються впарити за чисту монету так звані "комуналники" ти м більш упевнююсь що "очко втиратильство" це лише те на що вони здатні. Є ряд постанов і законодавчих актів які регулюють питаня утримання і вигулу домашніх тварин  у місті. Про що чинуші прекрасно знають, і кореспонденти що сточать публікації як маріонетки. Один допис був на моїй памяті про місця вигулу що кореспондент не полінувався провести мінімальне дослідження і правдиво висвітлив хочаб частину ситуації що склалася. Немає що тут обговорювати як немає у шаговій доступності місця вигулу (400м), то тварину вигулюють з технічної сторони житлових споруд, на пустирях вздовж доріг тощо. І багато кого здивує та за законом 30% паркової території має бути відведено під вигул домашніх тварин, і для цього навіть не потрібно парканів і якихось архі дорогих споруд і мероприєммств, лише встановленя відповідних табличок. І це все добре відомо і у спецкомунтрансі і у мерії, тільки невідомо дурбеликам які тут підіймають холівар за "правое дело" мол "доколе?". Чому огорожена теріторія не потрібна? Усе просто: собаки які є у переліку "особливо небезпечних пород" і є ви неповірити небезпеними, та їх гебриди, так їх можна вигулювати лише на повідку і у наморднику навіть у місцях призначиних для вигулу. Уявляєте? Ті хто педалює питаня собачого лайна ніяк не усвідомлять що, знову ж таки одкровеня, за законом, власник собаки не зобовязаний прибирати лайно на газоні. Чому? Тому що через пару днів його не буде, розкладається воно дуже швидко на відміну від людского, символічно, правда? Важливим аспектом прибираня собачих екскрементів є пріорітет шкідливості як сміття. Ні для кого не секрет що людина тварина дуже брудна, достатньо глянути у скверах і парках щоб упевнитись скільки мусору лишається після "культурного відпочинку на природі" Хто має очі - той баче а хто не має той хай гляне на те що лишається після маргінальних елементів. алкашів і просто бидла. Так от екскрименти від людей розкидані у шахматному порядку по парках і скверах, тому з дорожки краще не сходити бо те що слизьке і лижеть місяцями то не собаче, особливо варто бути обережним навколо дитячих майданчиків. там просто це норма. Та то нейде навіть у якесь порівняння з битим склом і пластиком. тим більш безглуздо виглядають потуги прибираня собачих екскриментів у пластикові кульки. І най головніше що ніхто не бачить ну просто в упор, це безпритульні тварини, як що про собак хтось щось десь чув бо ж гавкають то котів ніхто не бачить взагалі, вони що по вашому гамають райдугу і какають метеликами? Чи ті дикі тварини що ще щивуть у парках такі як білочки чи птахи? Що закон про захист тварин відмінили? Чи усе обсипати пестицидами і закатати у асфальт? Вмикайти здоровий глузд і не підавайтесь на маніпуляції чинуш у яких мета не покращити житя людей а урвати більше бабла з корита, рівно як і у пкуплених "кореспондентів" і найнятих ботів. Респект тому хто дочитав до кінця. :)
  • Антибіотик

    Нарешті влада як на державному рівні, так і місцевому рівні звернула увагу на проблему із домашніми тваринами, їх утриманням і вигулом. А то вже просто бардак. Дозволяють срати своїм псам де захочуть, водять без намордників, знахабніли власники тварин вкрай просто

    Пес Бровко reply Антибіотик

    Власники знахабніли? А їм є де вигулювати собак? Тому й сруть де попало. А от якби влада була розумно, то давно б вже зробила місця як в Європі.

    Намордник для пса reply Пес Бровко

    Що ви на кожному кроці Європою прикриваєтесь? Ви хочете щоб тільки відносно вас як у Європі ставились, а ви готові аналогічно ставитись до інших? Вам навіть зроби як у тій Європі, то ви однаково будете себе вести як бидло.  Вас привчать до порядку так само як і тих же європейців тільки величезні штрафи, а не такі як у нас сміхотворно низькі і то яких не застосовують, бо сенсу немає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up