Екс-прокурор катався п’яним у Хмельницькому. Суд визнав його винним

Екс-прокурор катався п’яним у Хмельницькому. Суд визнав його винним
  • Вадим Любинецький, колишній працівник прокуратури, в суді не заперечував, що був п’яним в день оформлення за 130-ою.
  • Але запевняв, що він був пасажиром. Усю вину скинув на свого товариша. Суд йому не повірив і визнав винним.
  • Цікаво, що офіційно він звільнився у п’ятницю, а вже у неділю попався копам.

Вадим Любинецький був визнаний винним за частиною 1 статті 130 КУпАП «Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння». Суддів намагався переконати, що не він керував «Volvo S80» на іноземних номерах. Але ні в Хмельницькому міськрайонному суді, ні в Апеляційному суді Хмельницької області йому не повірили. У справі він проходив як безробітній.

Які аргументи наводив на останньому засіданні і що говорили патрульні, які його оформляли, бачили журналісти vsim.ua.

«Я був на задньому сидінні»

27-річного Вадима Любинецького оформили за п’яне водіння вночі 16 липня цього року. Як повідомили на засіданні Апеляційного суду, тоді поліція отримала виклик про порушення тиші в Дубовому. Також суддя Сергій Бережний зачитав із матеріалів, що по прибуттю патрульні зупинили автомобіль «Volvo S80» на іноземних номерах і з місця водія вийшов Вадим Любинецький. В справі також вказано, що правоохоронці почули запах спиртного від чоловіка. Тест на алкоголь проходити він відмовився.

Відео дня

  • Я не заперечую факт того, що я вживав алкогольні напої. Заперечую факт того, що я перебував за водійським кермом. Я був на задньому сидінні. Суд першої інстанції чомусь із незрозумілих мені причин бере до уваги відеозапис, де наявний факт мого перебування в стані алкогольного сп’яніння. Однак не аргументує, чому не бере до уваги того, що на відеозаписі немає факту навіть мого перебування в транспортному засобі. Підтвердити факт, що я не керував транспортним засобом, може свідок Гончарук. Та з невідомих мені причин, він не з’являється на судові засідання. Це підтверджує факт того, що він перебував за кермом і ухиляється від подальшої адміністративної відповідальності. Тому прошу скасувати рішення Хмельницького міськрайонного суду через відсутність у моїх діях складу адміністративного правопорушення, - заявив в суді Вадим Любинецький.
Суддя Апеляційного суду Хмельницької області Сергій Бережний.

Після сказаного обвинуваченим, суддя Сергій Бережний запитав наступне:

  • Чому тоді ви просили назвати підстави вашої зупинки, якщо ви не були за кермом. На відеозаписі це чітко видно і чути.
  • Я хотів дізнатися підстави зупинки автомобіля. Водій, бачите, сам заховався, - відповів Вадим Любинецький.

Хотів поговорити з патрульним не на камеру

Після Вадима Любинецького суддя заслухав патрульного, який оформлював правопорушника. Інспектор Вадим Туз розповів, що чоловік хотів поговорити «нормально» і пропонував тому вимкнути нагрудну камеру.

  • Ми отримали виклик про порушення тиші. Прибули на місце події. Коли звернули з основної дороги в провулок, звідти виїжджав автомобіль. Вікна в ньому були відкритті і було чути, що саме з нього лунає музика. Вийшли зі службового автомобіля, щоб зробити зауваження. З місця водія вийшов громадянин Любинецький, - розповідає Вадим Туз. - Я підійшов до нього і побачив ознаки алкогольного сп’яніння. Він почав задавати питання про причини зупинки. Потім пан Любинецький почав просити мене виключити нагрудний відеореєстратор, для того, щоб поспілкуватися, з його слів, нормально. Я повідомив, що вимикати не буду. Потім я підійшов до автомобіля і побачив, що свідок, про якого говорить Любинецький, сидів на пасажирському сидінні. Він вийшов, підійшли ще двоє чоловіків. Почався конфлікт. Ми викликали на допомогу ще один екіпаж. Усіх було затримано. В Південно-Західному відділені поліції друзі громадянина Любинецького були притягнені до відповідальності за перебування в громадському місці в стані алкогольного сп’яніння. Любинецький - за частиною 1 статті 130 КУпАП. Він відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння.

Заслухавши обвинуваченого і патрульного, суддя вийшов у нарадчу кімнату. Коли повернувся, зачитав із листка, що апеляційну скаргу залишає без задоволення і рішення про визнання Вадима Любинецького винним залишає без змін. Оскарженню воно не підлягає. Також суд зобов’язав сплатити 10200 гривень штрафу і 320 гривень судового збору. Рік чоловік побуде без водійського посвідчення.

Звільнився за день до гулянки

В адмінматеріалах, які складали патрульні, вказано, що Вадим Любинецький безробітній. В реєстрі електронних декларацій є дані про Вадима Олександровича Любинецького, який раніше працював у Кам`янецькій і Городоцькій місцевих прокуратурах. В останній він числився як працівник до 14 липня цього року.

В Городоцькі місцевій прокуратурі Вадим Любинецький пропрацював рівно три місяці. Після цього з невідомих причин вирішив звільнитися. 

Як повідомили vsim.ua  у відповіді на інформаційний запит, в цей день він був звільнений за власним бажанням. Нагадаємо, що оформили Вадима Любинецького в 00:55 неділі, 16 липня. Тобто гулянка, в результаті якої попався патрульним, офіційно вже екс-прокурор, розпочалася на наступний день після звільнення.

Поспілкуватися із Вадимом Любинецьким в залі суду чи на вулиці журналістам не вдалося.

Читайте також: Начальника сервісного центру МВС Хмельниччини, якого судили за 130-ою, визнали невинним (ВІДЕО) 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дімітр Кешишев

    А ще самі сміяємось з "іхтамнєтов".
  • Serg Rybak

    Заднім числом звільнили. За дурнів усіх мають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up