Євген Клопотенко запрошує дітей Хмельниччини на кулінарні майстер-класи

Євген Клопотенко запрошує дітей Хмельниччини на кулінарні майстер-класи
Фото з сайту Євгена Клопотенка

 

  • Діти разом з батьками зможуть навчитись готувати смачну і здорову їжу.

  • В проєкті задіяна також команда психологів.

  • Як зареєструватись?

Шеф-кухар Євген Клопотенко та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розпочали проєкт “Спільно | твоя підтримка поруч”. Планують організувати кулінарні майстер-класи для дітей. Під час них діти зможуть відновитися психологічно. Проєкт охопить 7 областей України, де зосереджена велика кількість внутрішньо переміщених сімей: Хмельницьку, Закарпатську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Івано-Франківську та Чернівецьку.

«Війна має особливо руйнівний вплив на дітей в Україні: десятки тисяч потребують психологічної та соціальної підтримки. Багато з них були змушені залишити свої домівки, інші були розлучені зі своїми родичами та безпосередньо зазнали впливу війни. Діти приголомшені від вибухів. Вони живуть під звуки повітряних сирен. Ми сподіваємося, що нові кулінарні сесії та робота з психологами зможуть надати дітям і їх вихователям певну нормалізацію та безпеку в ці важкі дні. Готуючи їжу та проводячи час разом, діти можуть покращити свої харчові звички, залишатися на зв’язку з сім’єю та близькими, а також покращити свій психосоціальний добробут та стійкість», – впевнений Мурат Шахін, представник ЮНІСЕФ в Україні.

Як будуть відбуватись кулінарні майстер-класи?

Професійні кухарі будуть проводити майстер-класи для дітей та батьків разом із кваліфікованими психологами. Спільне приготування здорової їжі допоможе дітям відновити відчуття психологічного комфорту та зменшити рівень тривожності.

Відео дня

Батьків навчатимуть, як психологічно стабілізувати себе і дитину, як сформувати здорові харчові звички у приготуванні та споживанні їжі.

Зокрема, Євген Клопотенко порадить, як батькам та дітям через приготування їжі підтримувати один одного.

«Стрес та непродумане харчування погіршують психологічний стан, а під час війни це особливо небезпечно. Психологічна підтримка та здорове харчування, яке містить в собі всі необхідні для організму елементи, допомагає зберегти здоров’я та зміцнити націю», – говорить шеф-кухар Євген Клопотенко.

Майстер-класи для дітей відбуватимуться 2-3 рази на тиждень до кінця листопада. Завдяки проєкту психосоціальну допомогу отримають орієнтовно понад 5 тисяч дітей. Зареєструватись для участі в кулінарних майстер-класах можна тут.

.Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ірина Моцна

    Я з дочкою хочу до вас прийти.
  • Вікторія Пешкова

    Дуже класний майстер-клас. Нам дуже сподобався. Рекомендуємо!
  • Ирина Грицак

    Цікаао яка ж ціна буде
  • Таня Матвійцева

    Як можна зареєструватися?

    Вова Площинский reply Таня Матвійцева

    Таня Матвійцева Можна но не нужно :) Таня шукайте грузина :)

    Ірина Цімар reply Таня Матвійцева

    Таня Матвійцева відкрийте статтю, практично в кінці буде строка «…..зареєструватись тут». Натискаєте «тут»  та перекидає в гугл форму. Заповнюєте і чекаєте 😃

    Iryna Oliynyk reply Таня Матвійцева

    Ось за цим посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJzff921WkpmLK6t31P7fg1fSopcdJau-wuQEfuMCa-GALiQ/viewform

    Натисніть в новині на слово "тут"

keyboard_arrow_up