Хмельничани прощались із 33-річним бійцем, який отримав смертельно поранення в АТО

Хмельничани прощались із 33-річним бійцем, який отримав смертельно поранення в АТО
Роман Якобчук служив у 93-ї окремій механізованій бригаді. Військовий отримав поранення у селищі Опитному, але серце його зупинилось у військовому шпиталі в Красноармійську.
Провести в останню путь військовослужбовця зібралось не надто багато хмельничан. Можливо, втрати для когось сприймаються вже не так болісно. А перебування в стані війни стало звичним.  На майдан прийшли найближчі загиблого – його названі батьки, знайомі, друзі та бойові товариші. 
Один із побратимів Романа, головний сержант роти Андрій Гасюк згадує військового, не приховуючи сліз. 
- Роман прийшов до нас у роту в червні. За цей час він показав себе як надійний воїн, був справжнім героєм, не боявся ні війни, ні снарядів, - каже чоловік. - 19 серпня був обстріл. Роман в цей час знаходився на посту. Снаряд розірвався за кілька метрів від нього. Він не був побратимом, він був братом для всіх нас. Ми втратила члена нашої родини, - говорить Андрій Гасюк. 

- Ми всі повинні розуміти, якщо б не такі хлопці як Роман Іванович, ворог був би вже тут. Ми повинні дякувати всім родинам та сім’ям, які виховали таких патріотів, - зазначив голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар. 
На Майдані провели панахиду за військовим. Опісля хмельничани зі сльозами на очах та вигуками «Герої не вмирають!» та «Слава гідним синам України!» попрощались із бійцем. Романа Якобчука поховали на Алеї Слави у Раковому. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Виктор ВАасильев

    урра
  • Анонім

    А ви що не знали що борщем нас пидкупляють перед виборами?
  • Ксенія

    А зверніть  увагу  на  іншу  подію  , днем  рсніше  ,коли  зварили  200  літрів  борщу  , що  в  центрі  творилось  ? В  нас  помінялись  цінності  ? Чи  борщу  вдома    не  варять  ?  На  подібні  заходи  нема  де  голці  впасти . СОРОМ  ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ..

    Українка Українка Україночка reply Ксенія

    я наприклад не чула що будуть прощатися з героєм А про борщ - так реклами було на все місто
  • Ксенія

    Жахлива  та річ ,що сьогодня на  Майдані     було  мізерно  людей. Шановні  Хмельничани  ,це  що  ? Байдужість  ,черствість  , жорстокість ,чи  просто  звикли  до  війни  ? Да  скільки  б  не  полягло  там  наших  земляків ,наш  обов'язок  -прийти  і  вшанувати  пам'ять загиблих  героїв ,прочести в  останню  путь. Зверніть  увагу  на  західніші  вяд  нас  області  ,як  вони  віддають  должне  героям  , а в  нас  що ? КОЖЕН  ГЕРОЙ  ГИНЕ  ЗА  НАШЕ  СПОКІЙНЕ  ІСНУВАННЯ  .   БАЙДУЖІСТЬ   ВБИВАЄ .......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up