Хмельницький грипує. За тиждень до інфекційної лікарні потрапило понад 100 людей

Хмельницький грипує. За тиждень до інфекційної лікарні потрапило понад 100 людей
Фото ілюстративне
  • На грип та ГРВІ за минулі 7 днів захворіло 3123 хмельничани.
  • Частину з них довелося госпіталізувати.

У Хмельницькому за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіло – 3123 особи. Це на 107 хворих менше у порівнянні з попереднім тижнем. Перевищення епідемічного порогу у місті становить 2,5%. Про це інформують у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України». 

Як уточнили, із 3123 захворівших – 1968 діти. Захворюваність серед дітей шкільного віку в порівнянні з минулим тижнем зменшилась на 21%.

У Хмельницьку міську інфекційну лікарню з діагнозом грип та ГРВІ за тиждень потрапило 105 осіб, в тому числі 56 дітей.
   

Опитування

Ви уже хворіли цієї зими?

Відео дня

Довідка:

ГРВІ — гостра респіраторна вірусна інфекція. Збудником ГРВІ є більш як 200 вірусів, які часто належать до різних груп захворювань. Саме через це форма протікання хвороби залежить від того, яким саме вірусом заразилася людина.

Відомо, що найпоширенішим збудником ГРВІ є так званий риновірус. ГРВІ може стати причиною або посилити симптоми хронічних захворювань дихальних шляхів. 

Водночас вірус грипу може локалізуватися як у верхніх, так і у нижніх дихальних шляхах. Це і пояснює його здатність викликати важкі форми захворювання. Небезпеку він представляє і в можливості розвитку вторинних бактеріальних інфекцій.

Симптоми грипу: раптовий початок хвороби; головний біль; ломота у м’язах та суглобах; біль у горлі; підвищення температури тіла до 38 °С і більше; кашель; в окремих випадках — блювота і діарея. Раніше ми писали, як відрізнити грип від ГРВІ.

 

Читайте також: Молочка та м'ясо: чим найчастіше труяться хмельничани

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Світлана Женжебір-Плахтій

    Карантин не може тривати аж до весяних канікул.

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Світлана Женжебір-Плахтій

    Юлія Одяг,не

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Світлана Женжебір-Плахтій

    Юлія Одяг ,так школи Хмельницького нещодавно вийшли з карантину.

    Юлія Діхтярук reply Світлана Женжебір-Плахтій

    Світлана Женжебір-Плахтій то буде тривати і до літніх якщо раз нормально не зробити карантин на 2 -3 тижні ...
  • Валентина Татаринська

    Внук першокласник був вдома три тижні.Карантин і тиждень до і після карантину.Лише температура,але 39.5
  • Ирина Ченаш

    І я про це. В мене дитина за 1,5 місяці всшколі була лише 8 днів, а весь інший час на лікарняному. А в школі кажуть що все добре і ніхто не хворіє. При тому що кожен день чиясь мамаспише в групу в вайбері що хтось не прийде, бо захворів. Але департаменту освіти мабуть важливіші зовсім інші речі...

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій на відміну від вас, у моєї дитини, як виявилось, більш конструктивні вчителі ніж ви

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш ,думайте за своїх .Привіт вчителю Вашої дитини.Ви мені нецікаві, вибачте.Прощавайте.

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій А я її тут не вирішую. ЗЧОГО ВИ ЦЕ ВЗЯЛИ. Як на вчителя, то ви зовсім не конструктивна. Співчуваю вашим учням(((

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш ,є проблема?Вирішуйте ії не фейсбуці, а з дирекцією школи.Йдіть до мера міста.Я так вирішила важливе питання.В соцмережах не обговорювала.

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій я з вами спілкуюся з приводу ситуації яка в нас. А ви моні розказуєте те що ви бачите і в інше не вірите

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш ,я вчитель,  члени моєї сім'ї - лікарі.Припиніть свої звинувачення, я не зобов'язана звітувати перед вами.Проблему треба обговорювати не в фейсбуці.

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій не рівняйте свій навчальний заклад з іншими! І якщо ви педагог, то як ви можте стверджувати, що черги в поліклініках поменшали??? А якщо ви медпрацівник як ви можете розписуватись про школу???
    Тут виникають протирічча!!! І вчитель якщо хворіє, то йде на лікарняний, а коли виходить знов на роботу, то починає доганяти програму і темщо мали вчити 3 уроки, вони за один наганяють і знов діти винні, бо не розуміють нічого і не встигають.
    Так що ви визначіться хто ви - медик чи педагог для початку, тоді і подивимось на яку саме з піднятих тем з вами можна поспілкуватись, як з кваліфікованим працівнико

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш ,нехай Ваша дитина не хваріє.Я витель, також не щацікавлена ходити в школу під час епідемії.Вчителі такаж хворіють, а в них- сім'ї.Вказівок ,про які ви пишете ніхто не отримував.

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій вчитель тоине має права, але є директор, який сказав так робити

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій До чого тут вислови ваші про відміну освіти??? Ви себе чуєте??? Якщо діти хворіють, то вони всеодно не отримують знань, оскільки в домашніх умовах все самостійно вивчити не реально, а вчителі не зважають на поважну причину відсутності і вдруге пояснювати не бажають. Хоча повинні. А потім розказують, що діти нічого не знають. І здоров'я дитині мені важливіше а ніж навчальний процес. Моя дитина вчиться добре і проблемою наздогнати втрачене не буде. Про те є діти якиммважко дається навчання.
    А ви тут пишете ка зна що.

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Танюша Капустяк ,такого не може бути.Вчитель не має права приховувать кількість відсутніх.

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш ,нехай освіту взагалі відмінять.Я людей в лікарні бачу щодня.Зараз черги стали менше.Але ви дбайте про здоров'я своєї дитини.

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій І в яких таких лікарнях зменшились черги? Зайдіть в дитячі гляньте!! Прозрієте!

    Ирина Ченаш reply Ирина Ченаш

    Світлана Женжебір-Плахтій їх треба було закривати раніше, а не тоді коли по місту епід поріг перевищував 1,5 рази. Або не на тиждень, а на 2 закривати. Заради здоров'я дитини хоч і до весни нехай закрили б.

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш ,школи Хмельницького ьули нещодавно на карантині.Не може ж він тривати до весняних  канікул.Але в лікарнях черши зменшилися.

    Танюша Капустяк reply Ирина Ченаш

    Ирина Ченаш Я теж вже думаю,в школі НВК 4 молодшому корпусі,є класи в яких немає по10-12 чоловік,невірю що в других класах відвідуваність прекрасна,це наверно указ,що більше 5 хворих неписати,а інакще що?Дуже тяжкий цей грип,дуже!
  • Ірина Форкун

    Для чого так рано припинили карантин в школах? Епідемія триває, діти хворіють. Невже масові заходи міста важливіші за здоров'я дітей?

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ірина Форкун

    Інна Павлюк ,мало, тим більше,якщо діти продовжують хворіти.

    Інна Павлюк reply Ірина Форкун

    Світлана Женжебір-Плахтій У нас карантин тривав 1 тиждень

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Ірина Форкун

    Ірина Форкун ,а скілики тривав карантин?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up