Хто на стільці, хто на траві: як розважались хмельничани в День Європи

Хто на стільці, хто на траві: як розважались хмельничани в День Європи
  • Сьогодні, 17 травня, у місті розпочалось святкування Днів Європи.
  • Розважали хмельничан у Молодіжному парку. Там пройшов джазовий концерт й частування смаколиками.
  • Як все було, бачили журналісти vsim.ua.

У Молодіжному парку досить людно, спекотно й галасно. І це не дивно, бо ж тут святкують День Європи. Сьогоднішній вечір, 17 травня, присвятили джазу. Музику чутно вже з початку пляжу. Поки дійдеш до місця, звідки вона лунає, наткнешся на десяток кіосків, а там  - ціле різноманіття запахів та смаколиків. До того ж, майже до кожного з них довжелезна черга. Що й за скільки там купували, ми писали раніше.

Що ж, йдемо до сцени. Тут лунає джаз, люди аплодують й посміхаються. Щоб послухати музику, більшість з них присіли на траві, а хтось - на стільці, який принесли сюди з собою. Були й ті, хто залишились слухати виступи за столиками, що розташовувались ближче до шашличних ароматів.

Фото із сторінки Дні Європи у Хмельницькому в Facebook 

Та джаз у Молодіжному парку лунав для всіх однаково. Ще б пак! Тут зібрались цілі оркестри. Детальніше про колективи, які виступали, розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков. Його ми зустріли неподалік від сцени.

Відео дня
  • Ми обрали цього року дводенний формат свята. Перший день - у джазовому форматі, тобто день джазової музики. Відповідно виступають мистецькі колективи наших шкіл естетичного виховання. Це і дитячий джазовий оркестр з школи мистецтв, і вихованці школи мистецтв “Райдуга”, відомий у місті джазовий колектив “Free Jam”, ну і на завершення муніципально-естрадно духовий оркестр - каже Артем Ромасюков.

  •  Ми проводимо свято у форматі “open air”, бо проводити у залах - нам такий формат не цікавий. Щодо витрат, то це в першу чергу сцена , обладнання, світло та звук. Частково ми перекриваємо їх завдяки тому, що є підприємці з фудкортами які сплачують за свої торгові місця і відповідно ці кошти перераховуються на рахунок управління культури. Святкування двох днів Європи - це близько 70 тисяч гривень - розповідає начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

Другий день святкувань Днів Європи пройде завтра, 18 травня. Свято пройде у форматі класичної музики. На хмельничан чекає музичний перформанс просто неба - Сlassic open air show Gala Strauss, Його підготувала Хмельницька обласна філармонія. Також будуть виступи мистецьких колективів міста. Все розпочнеться о 16:00. Програма від філармонії має стартувати близько сьомої вечора.

Фото із сторінки Дні Європи у Хмельницькому в Facebook
Фото із сторінки Дні Європи у Хмельницькому в Facebook

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Камінський

    Цікаво було. Але спекотно..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up