Мамалига, паелья і креветки: чим пригощали хмельничан у центрі Хмельницького

Мамалига, паелья і креветки: чим пригощали хмельничан у центрі Хмельницького
  • Місцеві ресторатори вийшли на майданчик перед кінотеатром Шевченка, аби показати кухні країн Європи.
  • Частували хмельничан здебільшого шашликом та настоянками. Були і тушена капуста, і паелья, і лимонад. 
  • З якими стравами відзначали День Європи у центрі Хмельницького, бачили журналісти vsim.ua.

На майданчику перед кінотеатром Шевченка сьогодні, 20 травня, представили кухні народів Європи. Тут містяни можуть почастуватись молдавською мамалигою, французькими устрицями та іспанською паельєю. Для охочим поласувати смачненьким навіть розклали столики та запросили музикантів. 

Для того, аби мешканці могли поласувати смачненьким, розклали столикиНа святі хмельничан розважали місцеві музиканти

Місцеві ресторатори представили для хмельничан майже 10 кухонь Європи. Першими зустрічають молдавською мамалигою, шашликом та печеною картоплею. За все просять від 30 до 40 гривень. Скуштувати можна і настоянок: хріновухи, калганівки та вишнівки. За 100 грамів беруть по 20 гривень. 

Відео дня

З французької кухні пригощають устрицями. Кажуть є також ірландські та навіть українські. Одна устриця коштує від 75 до 100 гривень. Частують також лимонадом Оранджан. За 400 грамів просять 25 гривень. Устриці є і дорожчі, і дешевші

Аби позбутись спеки пропонують випити лимонадуГрузинська кухня була представлена пахлавою. За порцію у 100 грамів треба викласти 15 гривень. Також частують тут шашликом з курки і телятини. Ціна коливається від 25 до 35 гривень за 100 грамів м'яса. 

Солодка пахлава - коронне блюдо турецької кухніХмельничани брали шашлик та запивали айраномКулінари продемонстрували також іспанську кухню. Приготували креветки, молюски та паелью. За стаканчик морепродуктів беруть 25 гривень, а от порція паельї з куркою та морепродуктами коштує 30 гривень.

Молюсків готували у спеціальному казаніПаелью потрібно ретельно перемішувати, аби гарно зготуваласьНімецька кухня традиційно частувала смаженими ковбасками, пивом та пиріжками. За пиріжки просили 5-6 гривень. 

Баварійське пиво та смажені сосиски - головні страви німецької кухніПиріжки з капустою та м'ясом полюбляють хмельничаниПоляки пригощали шашликом та тушеною капустою. Все продають по 40 гривень за порцію. 

Найчастіше хмельничани брали саме шашликиТушена капуста ще варилась у казані

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    досить доступні ціни були на їжу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up