Утепленням не задоволені. Мешканці будинку на Бандери кажуть, що голова ОСББ підробила їхні підписи

Утепленням не задоволені. Мешканці будинку на Бандери кажуть, що голова ОСББ підробила їхні підписи
  • Жителі багатоповерхівки по Бандери, 9 створили комісію, яка перевірятиме документацію по виконаним роботам.
  • Почали з протоколу загальних зборів. В документі побачили, що підписи не збігаються з справжніми. 
  • У всіх неточностях і розбіжностях звинувачують голову ОСББ. А поки жителі сваряться, за кредит потрібно платити. 

Влітку жителям дев’ятого будинку по Бандери утеплили фасад. Зробили це за допомогою програми співфінансування, коли половину коштів надає міський бюджет, а решту вартості робіт оплачують мешканці. Утеплений багатоквартирний будинок представили напередодні Дня міста, 22 вересня.

Коли мешканці отримали платіжки по кредиту, то виявили "зайві" нараховані їм квадрати, а деяким платити за один квадратний метр вийшло втричі дорожче, аніж обумовлювалося до початку робіт. Під час зборів виявилося, що деякі мешканці й зовсім не погоджувались на утеплення

У всіх неточностях звинуватили голову ОСББ Любов Матковську, яка самостійно займалася збором підписів та пошуком виконавця робіт. 

Відео дня

3 грудня Любов Матковська зібрала людей біля під`їзду, аби дати пояснення. Та жінка почала плутатись у словах. Вона зізналась, що коли програма запускалась, треба було зібрати 100% голосів мешканців, але підписи зібрала не всі.

Підписи підробили? 

Журналісти vsim.ua взяли в управлінні ЖКГ протокол загальних зборів, аби розібратись, скільки власників підписалось за утеплення. Як виявилось, в документі поставлені підписи 80 квартир багатоповерхівки. Тобто, усі жителі. В чому неточність і чому звинувачують голову ОССБ, якщо підписи стоять навпроти прізвища кожного власника квартири, ми запитали у жителів. 

- Ми створили в будинку ревізійну комісію. Вони взяли в управлінні ЖКГ протокол зборів. Потім наші жінки, які в комісії, ходили по квартирах і звіряли підписи власників. Вони ставили збоку свій підпис і дивились, чи збігається. У деяких підпис зовсім був інший, - розповідає vsim.ua мешканка будинку Марина Самчук.

В управлінні ЖКГ кажуть, що до них дійсно приходили дві жінки, які представляють ревізійну комісію багатоповерхівки по Бандери. Вони зробили копії усіх документів. Не виключають, що голова ОСББ могла підписатись за мешканців.

- До нас прийшла ревізійна комісія, по наших документах все грає. Тоді голова мала зібрати підписи всіх мешканців. Чи дійсно вони підписувались, ми не можемо точно сказати. Якщо є зловживання, то мешканцям варто подавати на експертизу, але вона дорога, - пояснює vsim.ua заступник начальника управління ЖКГ з питань житлового господарства Володимир Путін.

За однакові квартири - різні суми 

Список жителів з сумами, які треба сплатити по кредиту, висить у ліфті. Кожен бачить, хто і скільки має платити. Але і тут жильці виявили неточності.  

Марина Самчук каже, що у неї така ж кутова квартира на 62 квадрати, як і в голови ОСББ Любові Матковської. Квартири знаходяться на одному стояку.  Але вартість утеплення зовсім інша.

- Нам нарахували суму за 52 квадрати, а нашій голові Любові Матковській чомусь лише за 9 квадратів. То як це так може бути? Квартири абсолютно однакові, - скаржиться Марина Самчук.

Правильно рахувати за загальною площею

Те, що голова ОСББ могла неправильно порахувати платіжки по кредиту на утеплення не заперечує і заступник головного комунальника міста. Адже ці розрахунки варто було робити будівельникам.

- Щодо нарахування, то тут завжди виникають непорозуміння. Люди рахують лише свою стіну, а за під’їзди кажуть, що вони не їхні. Коли починають ділити метри, постійно сваряться. Особливо, коли обирають оплату за площею зовнішньої стіни, так як і рахували у цьому будинку. Зараз же, згідно закону про ОСББ, розрахунок має проводитись по житловій площі, - зазначає Володимир Путін.

Посадовець каже, що платіжки по кредиту можуть бути більшими у мешканців, які мають однокімнатну квартиру. Якщо, наприклад, помешкання кутове, то доведеться платити за «глуху» стіну. Натомість жителі трикімнатної квартири, яка знаходиться посередині будинку, сплачуватимуть менше. 

Як розбиратимуться жителі Бандери, 9 дізнаєтеся, слідкуючи за оновленнями на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віолка

    людоньки, йдіть до поліції, на вила ту голову ОСББ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up