На День вишиванки у Хмельницькому народилось 7 хлопчиків і 3 дівчинки: як їх вітали

На День вишиванки у Хмельницькому народилось 7 хлопчиків і 3 дівчинки: як їх вітали
  • Сьогодні у Хмельницькому народилось десять дітей. З них: сім хлопчиків і три дівчинки.
  • Усіх породілей привітали солодощами й кулькою, а новонародженим подарували їх перший традиційний український одяг - вишиванку.
  • У межах акції “Новонароджений у вишиванці” свою сорочку отримали 43 малюки.
  • Хто дарував та як приймали подарунки матусі після пологів, бачили журналісти vsim.ua.

Вже четвертий рік поспіль усім новонародженим, що з’явились на світ у Хмельницькому міському перинатальному центрі, дарують вишиванки. Цьогоріч лелека приніс десятеро малюків: сім хлопчиків і три дівчинки. Усі вони отримали свої перші українські сорочки, а їх матусь привітали солодощами й кулькою. Жінки наголосили, що отримувати такі подарунки після пологів особливо приємно.

Анна, народила хлопчика

 

Відео дня
  • Я народила хлопчика, назвали Нікітою. Народився з вагою 2 кг 900 г. Мені дуже приємно, що такі акції існують. Зараз, звісно, почуваюсь важкувато, але отримувати такі подарунки після пологів особливо приємно.

Валентина, народила хлопчика

  • Я народила хлопчика вчора. Його назвала Богданом. Отримати для нього вишиванку було дуже приємно. Адже вишиваночка - це завжди оберіг і для дітей наших приклад. Бо ж вони змалку мають знати про звичаї і традиції предків.

Наталія, народила хлопчика

 

  • У мене хлопчик - Захар. Це моя перша дитина. Хоч і пологи були важкими, але дитину поклала на груди і все забулось. До того ж  такі подарунки - це дуже неочікувано та приємно.

Про акцію “Новонароджені у вишиванках”

Традиція дарувати вишиванки новонародженим з’явилась, як і саме свято, у Чернівцях. А в нашому місті їх дарують з 2016 року. Ініціативу перехопила місцева ГО “Молодіжна громадська рада”. Як розповідає голова організації Анастасія Козак, протягом акції свої вишиванки отримали 43 хмельницьких малюки.

  • Сьогодні ми проводимо акцію вже вчетверте. У рамках Дня вишиванки ми подарували вже 43 вишиванки. Акція без жодного фінансування. Усі подарунки на спонсорській основі, які надають наші партнери. Щороку орієнтуємось на 15 вишиванок. Найбільше малюків у цей день народилось у 2017. Їх було 13 - каже Анастасія Козак.

Підтримує акцію “Новонароджені у вишиванках” і місцева влада. Вручити подарунки матусям прийшли заступник міського голови Андрій Бондаренко та начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Андрій Бондаренко каже, що міська рада завжди підтримує тих, хто вирішив стати батьками. Саме тому з міського бюджету й фінансуються і пологи, і дитяча медична допомога.

  • Цього року народилось десять малюків. Це, безумовно, дуже велика радість не тільки для їх мам, але й для всього міста. Ми робимо все для того, щоб мами народжували, щоб місто Хмельницький омолоджувалось і ми завжди  підтримаємо тих, хто вирішив завести дітей. Адже пологи супроводжуються за рахунок міського бюджету, а якщо малюкам потрібна медична допомога - вони отримають безкоштовне лікування в міській дитячій лікарні - каже заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Четверта у місті акція “Новонароджені у вишиванках” пройшла у супроводі посмішок породілей, які попри нелегкі пологи залишились задоволеними.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Инга Мовчанюк

    Родила донечку в день міста Хмельницького.. чомусь маленьким новонародженим Хмельничанам нічого не дарували....
  • валентина

    Народная примета,которую знают все, если мальчиков рождается больше, то будет война Неужели она так за тянется ?
  • Галина Мельничук

    Вітаємо з новонародженими! Бажаємо батькам і маленьким здоров'я, щастя, миру, добробуту, родинного тепла.
  • Ирина Юзефович

    Здоровья деткам и счастья в родной Украине
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up